‘Escala a Castelló’ arranca amb quatre navilis històrics i recupera el campament mariner

Marco destaca que aquesta quarta edició suposa la consolidació de l'esdeveniment turístic i mariner després de quatre anys de desafiaments

General 09 de octubre de 2021 Redacció Redacció
DSC05237

La IV edició d'Escala a Castelló ha arrancat hui al Grau amb quatre embarcacions històriques, la recuperació del campament mariner i novetats com el tret d'una mascletà aquest dissabte a les 13.30 hores, visites més accessibles en incorporar la interpretació en llenguatge de signes i visites virtuals 3D a la Nao Victoria, un dels quatre navilis presents en aquesta nova edició de l'esdeveniment mariner.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest divendres en l'obertura de l'esdeveniment al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, la regidora de Turisme, Pilar Escuder, i el president del Real Club Nàutic de Castelló, Manuel Vidal. A l'acte de presentació també han assistit autoritats municipals de l'Ajuntament de Torrevieja i els capitans de les quatre embarcacions, entre altres.

“Hui comença una nova edició d'aquesta cita, una edició molt esperada perquè suposa la seua consolidació a Castelló després de quatre anys de desafiaments”, ha indicat Marco. L'alcaldessa ha recordat l'esforç realitzat l'any passat per a celebrar aquest esdeveniment amb una edició adaptada i segura davant la covid-19. “Ara reprenem un Escala a Castelló que recupera escenaris com el campament mariner”, ha apuntat. “Aquest 2021, quan començàvem a veure la llum després d'un llarg any de pandèmia, decidim seguir avant i garantir una quarta edició que hui ja és una realitat”, ha afirmat Marco.

Aquesta IV edició arriba amb quatre embarcacions històriques: el Galeón Andalucía, la Nao Victoria, el pailebot Pascual Flores i la goleta Cervantes Saavedra. Aquests dos últims navilis atraquen per primera vegada en el port de Castelló. A més, enguany s'ha recuperat el campament mariner i s'ha previst llançar una mascletà que tindrà lloc demà dissabte a les 13.30 hores. També, entre les novetats d'enguany, es realitzaran visites accessibles en llengua de signes i s'ofereix també una visita virtual en 3D a la Nao Victoria, que es pot seguir a través del següent enllaç: https://bit.ly/3CMQJly.

Els navilis estaran atracats en el Moll de Costa de PortCastelló fins al 12 d'octubre i podran visitar-se de manera gratuïta, amb reserva prèvia a través de la pàgina web www.escalaacastello.com. A més, des de hui i fins dimarts que ve es realitzaran activitats complementàries i recreacions històriques en el mercat mariner com, per exemple, desfilades de tropes, de torxes, combats, duel de mercenaris, exhibicions d'artillers i d'esgrima, etc.

D'altra banda, l'alcaldessa ha anunciat durant l'obertura d'aquesta edició, que per a l'any 2022 ja es treballa amb l'objectiu que Escala a Castelló puga tornar a celebrar-se en el segon cap de setmana de Setmana Santa, data originària d'aquest esdeveniment mariner.

Després de la presentació realitzada davant la goleta Cervantes Saavedra, les autoritats han visitat l'embarcació, on l'alcaldessa i el secretari autonòmic de Turisme han signat el conveni de col·laboració que contribueix a consolidar l'esdeveniment com a reclam turístic.

DSC05486

Te puede interesar
Lo más visto