Castelló llança junt a la FAD un curs per a previndre els problemes associats als videojocs

La formació està dirigida a professionals de l'educació que treballen amb persones menors i adolescents

General13 de octubre de 2021RedaccióRedacció
12-10-21 Mary Carmen Ribera

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, col·labora en l'organització d'un curs destinat a capacitar a professionals de l'educació que treballen amb persones menors i adolescents en la prevenció de problemes associats als videojocs. El curs, que tindrà lloc demà dimecres 13 d'octubre, està organitzat en col·laboració amb la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) sota el lema ‘Joves Gamers. Promovent un ús adequat dels videojocs'. Aquesta activitat es desenvoluparà per via telemàtica i està dirigida a professionals de l'àmbit de l'educació, la intervenció social i la joventut.

El curs es prolongarà fins el pròxim dia 18 de novembre i abordarà diversos aspectes relacionats amb els videojocs i l'adolescència i joventut. La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat que la realització d'aquest curs dirigit a professionals “aportarà noves eines per a abordar l'ús dels videojocs entre persones adolescents i joves”.

Ribera ha explicat que el curs està pensat a més per a trencar els estereotips respecte als videojocs. “Són jocs que donen resposta a l'atracció de menors i joves cap a l'ús de les TIC, aporten avantatges de capacitat d'acció, de treball en equip, d'estímul del raonament o de la presa de decisió”, assenyala. Però, al mateix temps, per a una minoria “els videojocs poden interferir en altres activitats i convertir-se en una obsessió, abandonant responsabilitats i hàbits”. “En aquests casos en els quals el joc arriba a ser obsessiu existeix més risc de vulnerabilitat social, psicològica i física i per això posem en marxa aquest curs organitzat a través de la FAD i destinat a professionals de l'educació, per a dotar-los d'eines de prevenció dels problemes associats a aqueix joc abusiu”, ha indicat.

El curs està dividit en tres mòduls. El primer d'ells, titulat ‘Trencant estereotips’, realitza una introducció als videojocs i les seues tipologies i analitza l'aportació positiva, com les millores cognitives, així com els riscos que impliquen (addicció, continguts inadequats, masclisme...). El segon mòdul, titulat ‘ús de videojocs en l'educació’, aborda les possibilitats i avantatges del seu ús en l'educació. Finalment, sota el nom de ‘Pràctiques de joc crític’, s'abordaran claus per a guiar l'ús de videojocs amb menors, entre altres coses.

Te puede interesar
Lo más visto