José Martí : "Hui és un gran dia per a Castelló per l'inici de les obres del nou edifici oncològic de l'Hospital Provincial"

El president i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, destaquen que quan finalitzen dins d'un any, el centre estarà en disposició de prestar als pacients un millor i més humanitzat servei

General 13 de octubre de 2021 Redacció Redacció
_DSC4453

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que «hui és un dia molt important per a la ciutat i per a la província de Castelló» perquè «per fi s'han iniciat les obres del nou edifici oncològic de l'Hospital Provincial». Una actuació «necessària, que feia molta falta, i amb la qual s'acabarà tot el complex hospitalari». Així ho ha posat de manifest en el transcurs de la visita que ha realitzat al centre sanitari al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i a la diputada provincial delegada de l'Hospital Provincial, Xaro Miralles.

El president ha destacat que l'inici de les obres «posa de manifest el compromís amb l'hospital de l'administració pública valenciana, de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana», una sinergia que «redundarà en una millora i una major humanització del tracte que es dispensa als usuaris del servei en uns moments de les seues vides difícils i complicats».

Tal com ha explicat la consellera Barceló, les obres que hui s'inicien van ser adjudicades el mes de setembre passat per 4.155.060 euros i tindran un termini d'execució d'un any. Amb elles s'escometrà la construcció d'un nou hospital de dia i les consultes externes de l'especialitat. Entre altres millores, la zona de tractament comptarà amb 50 llocs d'administració de quimioteràpia, cinc d'ells individualitzats.

El president de la Diputació ha agraït l'aposta per l'Hospital Provincial de Castelló realitzada pel govern del botànic que presideix Ximo Puig des que va iniciar la seua marxa, una línia en la qual igualment ha incidit la consellera Barceló, qui ha recordat que «enguany l'hospital compta amb 100 milions d'euros de pressupost, el més elevat de la història». També s'ha referit a la forta inversió realitzada en el centre des de 2015, «10 milions d'euros, fonamentalment en tecnologia per a la detenció i el tractament del càncer».

Barceló ha afegit que quan el nou edifici estiga finalitzat «augmentarà el nombre de pacients atesos, la qualitat de l'atenció i les condicions de treball dels professionals». A més, ha posat l'accent que «era important completar aquest pla que portava molt de temps paralitzat, en un hospital que és un centre oncològic de referència tant a la província de Castelló com fora".

Te puede interesar
Lo más visto