Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló construeix un Memorial a Sant Josep per als cossos de represaliats sense identificar

El projecte dotarà al cementeri d'un espai nou al costat del quadre civil per a homenatjar i avançar en la reparació de les víctimes de la Guerra Civil

General 13 de octubre de 2021 Redacció Redacció
13-10-21 Marco en la comisión del Cementerio

El cementeri de Sant Josep tindrà un Memorial commemoratiu de les víctimes de la Guerra Civil en el qual reubicar els cossos que no hagen pogut ser identificats després dels treballs de localització i exhumació de les persones afusellades i represaliades del franquisme realitzats en la fossa comuna del cementeri civil de Castelló. D'aquest projecte s'ha donat compte en la reunió del Consell d'Administració de l'Empresa Mixta Nou Cementeri que s'ha celebrat aquest dimecres en l'edifici Menador.

L'alcaldessa de Castelló i presidenta de l'empresa mixta, Amparo Marco, ha anunciat que aquest projecte s'està realitzant “per a commemorar, homenatjar i avançar en la reparació de les víctimes”. “Amb aquesta actuació construirem un espai nou, al costat del simbòlic mur existent en memòria dels oblidats, en la zona del quadre civil, per a crear nous nínxols en els quals reubicar els cossos exhumats sense identificar”, ha explicat.

Amb aquest projecte es reconstruirà el mur que antigament separava el quadre civil del cementeri i se li dotarà de l'amplària necessària per a la construcció d'unitats d'enterraments dignes al costat del simbòlic espai en el qual es ret homenatge les persones represaliades de la Guerra Civil i la dictadura. El projecte es completarà amb el sanejat de l'actual mur existent i la instal·lació d'una jardinera i un pebetero en la zona en la qual actualment està instal·lada la placa ‘En memòria dels oblidats’. En total, està previst que a banda i banda del mur existent es construïsquen 116 unitats d'enterrament. Està previst que el Mausoleu estiga finalitzat per al pròxim 1 de novembre.

En la reunió d'aquest dimecres s'ha donat compte a més dels beneficis de l'empresa mixta que ascendeixen a 343.000 euros que seran reinvertits en gran part en la realització de millores del cementeri. Així, entre les noves actuacions, es continuarà en la reparació de vials i millora del drenatge. Unes obres previstes per prop de 200.000 euros.

La regidora de Cementeris, Isabel Granero, ha posat en valor els continus treballs de millora que es realitzen en els últims anys “per a continuar dignificant el cementeri de San José, un espai de gran valor patrimonial i sentimental”.

Finalment, en la reunió s'ha abordat la pròxima celebració de la festivitat de Tots els Sants que enguany recuperarà els actes de commemoració en el quadre civil així com les celebracions religioses. En aquest sentit, s'ha explicat que en dies previs es faran els treballs d'adequació i neteja dels recintes dels cementeris i es definirà el dispositiu de mobilitat i seguretat, entre altres.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter