Oltra: "Per al Consell la salut és un dret i no un negoci"

El Consell aprova el decret en matèria de personal afectat per l'extinció del contracte de gestió del Departament de Salut de Torrevieja

General 14 de octubre de 2021 Redacció Redacció
monica-oltra-vicepresidenta-y-consejera-de-igualdad-y-politicas-inclusivas-de-la-generalitat-valenciana-foto-gva
Font: Consalud.es

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha informat que el Ple ha aprovat el decret de regulació en matèria de personal dels efectes de l'extinció del contracte de gestió de servei públic per concessió del Departament de Salut de Torrevieja.

Oltra ha recordat que aquesta extinció "es produirà divendres que ve, 15 d'octubre, per la qual cosa el 16 d'octubre el servei retornarà a la Generalitat. D'aquesta manera recuperem la gestió pública directa d'aquesta àrea de salut, com ja es va fer en 2008 amb la Ribera, perquè per al Consell del Pacte del Botànic la salut és un dret i no un negoci".

En aquest sentit, ha afirmat que el que es pretén amb aquest de decret és "materialitzar un model de gestió que opta de manera preferent per la fórmula de la gestió directa, de caràcter públic, dels centres, els serveis i els establiments sanitaris de protecció de la salut i d'atenció sanitària del Sistema Valencià de Salut".

 El decret afecta els i les treballadores de Torrevieja Salut Unió Temporal d'Empreses, Llei 12/82, que són subrogats per la Generalitat a conseqüència de la fi de la concessió.

 Així, es regula el règim jurídic d'aplicació al personal laboral que assumeix la Generalitat, es determina la naturalesa laboral de la relació de treball, les seues condicions de treball, així com el fet que ocuparan places de naturalesa estatutària de manera transitòria mentre no concórreguen causes legals de l'extinció del contracte de treball, i la manera de fer-ne provisió, una vegada queden vacants.

 Al mateix temps, s'aborda l'exercici del dret d'opció del personal estatutari dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que actualment desenvolupa els seus serveis com a personal laboral i els efectes que se'n deriven.

 Serà necessari per a la subrogació que els contractes de treball subscrits per l'empresa concessionària entre l'1 de novembre de 2020 i el 15 d'octubre de 2021 hagen comptat amb l'informe favorable de la Conselleria, de conformitat amb el que disposen les normes de reversió.

La relació de personal objecte de subrogació s'aprovarà mitjançant resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Te puede interesar
Lo más visto