Salut organitza el I Taller d'Higiene Postural Escolar en Família als parcs de Castelló

Les primeres activitats es realitzaran aquest dissabte i diumenge als parcs Ribalta, Rafalafena i el Pinar

General 15 de octubre de 2021 Redacció Redacció
14-10-21 Granero con el cartel de Higiene Postural

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut, ha organitzat el I Taller d'Higiene Postural Escolar en Família. Es tracta d'una activitat gratuïta que es desenvoluparà a l'aire lliure i en diversos parcs de la ciutat, els dies 16 i 17 d'octubre, i els dies 13 i 14 de novembre. L'objectiu d'aquest nou taller, segons ha informat la regidora de Salut, Isabel Granero, “és oferir recursos posturals correctes per a aprendre amb les xiquetes i els xiquets d'una manera més amena i pràctica”.

Per a Granero, “aquest tipus d'activitats compartides en família aconsegueixen un positiu resultat perquè permeten adquirir bons hàbits posturals que puguen previndre i evitar possibles lesions en els escolars”.

Les xiquetes i xiquets en edat escolar no sempre adopten postures adequades quan se senten. A més, solen carregar amb un sobrepés de material escolar en les seues motxilles, aspectes que estan provocant problemes d'esquena i coll en l'alumnat més xicotet. “Aprendre hàbits saludables des de xicotets és preventiu i necessari per al creixement”, indica la regidora de Salut.

El I Taller d'Higiene Postural Escolar es realitzarà a l'aire lliure en sis districtes de la ciutat, amb un aforament de 20 assistents en parella d'una persona adulta al costat d'una infantil. L'edat dels menors participants és de 6 a 12 anys. Les inscripcions poden realitzar-se en la web www.yameapunto.com.

El Taller serà impartit per Ramona Domínguez, instructora de Pilates Matwork i de Pilars Estudi-Màquines, reconeguda per l'Associació Nacional d'Entrenadors de Pilates, Gimnàstica i Ioga (ANEP), i instructora d'activitats dirigides, entre altres.

El calendari de tallers és el següent: dissabte 16 d'octubre, de 9.30 hores a 10.30 hores al Parc Ribalta, i d'11.30 a 12.30 hores, en Parc Rafalafena. El diumenge 17 d'octubre, el taller tindrà lloc al Parc del Pinar, de 10.00 a 11.00 hores.

Quant als tallers del mes de novembre, es realitzaran el dia 13 de 9.30 a 10.30 hores al Parc de les Comunicacions, i d'11.30 a 12.30 hores al Parc Mèrida. Finalment, el taller del dia 14 de novembre tindrà lloc de 10.00 a 11.00 hores al Parc Geòleg José Royo Gómez.

Te puede interesar
Lo más visto