La Generalitat llança la Mediterranean Bauhaus, la visió valenciana per a la reconstrucció de la Unió Europea

La iniciativa valenciana està promoguda per Presidència de la Generalitat i cerca fomentar projectes de ciutadans i institucions en el marc del projecte europeu Nova Bauhaus Europea

Economía 15 de octubre de 2021 Redacció Redacció
AAPwxJc
Font: Msn.com

La Generalitat ha presentat aquest dijous en la Marina València la Mediterranean Bauhaus, la proposta valenciana i institucional per a l'impuls i desenvolupament de la Nova Bauhaus Europea en la Comunitat Valenciana. A través d'ella, s'acompanyarà i fomentarà la presentació d'iniciatives i projectes per a la reconstrucció europea que contemplen i assumisquen l'esperit d'aquest projecte de la UE.

L'acte de presentació de la iniciativa Mediterranean Bauhaus, impulsada per Presidència de la Generalitat, ha comptat amb la participació del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, que ha destacat els vessants "ambiental, cultural i econòmica" del projecte, articulat "com a eina per a contribuir al compliment del Pacte Verd Europeu, connectant-lo amb els espais vitals del nostre dia a dia".

Illueca ha subratllat també la importància del projecte Nova Bauhaus Europa, "una aposta ferma per actuacions que promoguen la creació col·lectiva de solucions innovadores als problemes quotidians socials i ecològics als quals ens hem d'enfrontar".

Des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, "som partidaris de promoure espais inclusius i accessibles, per mitjà d'actuacions ambientalment sostenibles que es vinculen amb l'economia circular i la diversitat", ha indicat.

Per part seua, el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha afirmat que "estem en un moment clau de la història d'Europa que ens obliga a transformar-la". Per a Calabuig, aqueixa "transformació de la Unió Europea ha de tindre un impacte que millore la vida de tots els ciutadans".

"Tots els fons europeus estaran impregnats de l'esperit Bauhaus, i els valencians hem d'aprofitar-lo", perquè "la nostra comunitat està preparada i té capital humà per a formar part d'aqueixa comunitat de transformació en innovació que està començant", ha afirmat.

Iniciativa creativa i interdisciplinària

La Nova Bauhaus Europea és una iniciativa creativa i interdisciplinària impulsada per la Comissió Europea que obri un espai de trobada per a dissenyar futures maneres de viure i se situa en la cruïlla entre l'art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia. La iniciativa crida a un esforç col·lectiu per imaginar i construir un futur sostenible i inclusiu.

Per a l'any vinent, la Comissió Europea ja destina 85 milions d'euros per a huit línies de finançament, que van des dels fons per a la innovació Horitzó Europa, recursos per a formació en el pla Erasmus + o el pressupost extraordinari per a la reconstrucció Next Generation. Institucions públiques i iniciatives privades poden participar en aquestes línies i poden presentar aqueixos projectes.

En l'acte han també participat el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Govern d'Espanya, David Lucas; la membre de la Representació d'Espanya davant la UE Laura Rahola, els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero i Marcos Ros i la secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica, Laura Soto.

A més, també han sigut presents els 'partners' valencians de la Nova Bauhaus Europea que ja estan treballant en projectes de present i futur. Es tracta de l'entesa Marina de València i València Capital Mundial del Disseny 2022, La Pineda Lab i la Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto