La Generalitat inverteix més de 1,6 milions d'euros en la rehabilitació de carreteres de la província de Castelló

La Conselleria d'Obres Publiques ha adjudicat la rehabilitació del ferm de diversos trams de la CV-20, CV-21 CV-230

General 15 de octubre de 2021 Redacció Redacció
motor-3-carretera-1100x408

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat la rehabilitació del ferm de diversos trams de les carreteres CV-20, CV-21 CV-230 de la província de Castelló per un import total d'1.642.284 euros.

Aquestes obres, ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s'emmarquen "en el programa que la Conselleria està duent a terme per a la millora de la seguretat viària amb l'execució d'actuacions per a reduir l'accidentalitat en la Comunitat Valenciana".

En aquest cas, ha afegit, "el temps transcorregut des de la construcció d'aquestes carreteres, de titularitat autonòmica, i el trànsit que han anat suportant, amb un important percentatge de vehicles pesants en ser zones industrials, han motivat, després de la verificació realitzada amb les inspeccions i els assajos realitzats, han motivat que la rehabilitació d'aquestes infraestructures siga imprescindible".

Així es preveu el reforç del ferm dels trams deteriorats, el sanejament de les zones més danyades, actuacions en passos superiors, reposició de senyalització horitzontal i elements d'abalisament com captafars horitzontals, i retirada i reposició de sistemes de contenció de vehicles adaptats a la nova normativa i col·locació de noves barreres de protecció per a motociclistes.

La CV-20 de 65,3 quilòmetres, part de l'AP-7 a l'altura de Vila-real i acaba en el límit de província amb Terol, a Puebla de Arenoso. En els primers onze quilòmetres, fins a Onda, es troba desdoblegada en dues calçades de dos carrils cadascuna i és, en aquest últim tram, on la Conselleria projecta la rehabilitació. Es tracta d'una zona industrial amb diferents naus de magatzems i fàbriques a banda i banda.

La carretera CV-21 amb 14,5 quilòmetres, uneix les localitats de l'Alcora i Onda. Part de la CV-16 i acaba sobre el P.K. 10+700 de la CV-21. L'últim quilòmetre i mig discorre també per una zona industrial.

La CV-230 té una longitud de 27,4 quilòmetres, s'inicia a Soneja i acaba en la N-340, a l'altura de Xilxes. Passa per les poblacions d'Azuébar, Alfondeguilla i la Vall d'Uixó. És una via amb una intensitat de trànsit elevada en el tram comprés entre el casc de la Vall d'Uixó i els seus polígons.

Te puede interesar
Lo más visto