L'Ajuntament d'Orpesa ‘repeteix’ pressupostos participatius

Els veïns podran triar, per segona vegada, un projecte per a dur-se a terme el pròxim exercici amb un pressupost de 40.000 euros

Economía 16 de octubre de 2021 Redacció Redacció
Fachada Ayuntamiento

L'Ajuntament d'Orpesa torna a apostar per uns pressupostos participatius amb el ferm propòsit d'obrir el consistori a la ciutadania, com ja el va fer en l'exercici passat. Així ho recorda l'alcaldessa, Araceli de Moya, qui explica que “la proposta triada per la majoria de oropesins i oropesines en el 2020 va ser la millora de la il·luminació de la zona Amplàries, que actualment es troba en procés de licitació, i ara tornen a tindre una altra oportunitat per a millorar el municipi amb les seues propostes”.

D'aquesta manera, “enguany presentem els segons pressupostos participatius perquè siga la nostra ciutadania la que propose les seues idees i iniciatives, que seran executades durant el pròxim exercici”. El termini per a presentar els projectes (a través del portal web ‘participa.oropesadelmar.es’) començarà el pròxim 25 d'octubre i conclourà el dia 31, i serà de l'1 al 14 de novembre quan els tècnics municipals revisen la totalitat de les propostes per a estudiar la seua viabilitat i establir el pressupost de cadascuna d'elles.

La partida per a aquests pressupostos participatius s'ha establit en 40.000 euros, “per la qual cosa el projecte que siga finalment el més votat no podrà superar aquesta quantitat”, explica la vicealcaldessa i regidora d'Hisenda, María Jiménez, qui recalca que “des del primer dia de govern un dels nostres principals objectius ha sigut donar veu a la població, escoltant les seues propostes per a millorar el municipi”.

Una vegada seleccionades les iniciatives, els projectes eixiran a votació i els veïns podran triar la seua proposta favorita durant el mes de desembre, en concret del 15 al 21. Es tracta d'una iniciativa “amb la qual vam mostrar la nostra aposta per un govern transparent i participatiu, en el qual tenim molt en compte les idees dels nostres ciutadans i els donem veu”, incideix Jiménez. 

Te puede interesar
Lo más visto