Sorprenentment, la fruita és l'snack favorit dels espanyols

El 92% dels espanyols afirma prendre snacks, la fruita és el preferit en un 66% seguit de la fruita seca i el café

General 24 de octubre de 2021 Redacció Redacció
multifrutas
Font: Libbys.es

Toluna, companyia especialitzada en investigació en línia, ha realitzat un estudi a una mostra de 1.049 persones majors d'edat amb la finalitat de conéixer les seues preferències quant als hàbits de snacks.

 Els espanyols i els snacks

Prendre snacks tant a mitjan matí com a mitjan vesprada, és un dels hàbits més comuns dels espanyols i així ho reflecteix l'estudi: el 92% dels espanyols afirma prendre snacks sent la fruita el preferit per un 65% seguit de la fruita seca per un 58% i el café i xocolate per un 48%. De la mateixa manera, les galetes, un *yogurt, cereals, un sàndwitx o entrepà, brioixeria o un punxe de truita o pernil completen el *Top 10 de snacks favorits.

Sens dubte, els snacks casolans guanyen amb un 72% però el 45% d'aqueix percentatge, declara que a vegades els compra. Per a la resta de la població, el 18% directament els compra i a la resta li és completament indiferent. Per tant, que un snack siga sa es converteix en imprescindible per al 68% dels espanyols, seguit de fàcil de menjar i finalment de fàcil de portar.

Els adults d'ara consumien els mateixos snacks quan eren xiquets?

El 63% confirma que prenia un sàndwitx o entrepà fet a casa seguit de fruita, brioixeria, galetes i xocolate. En canvi, ara en l'elecció de quins snacks donar a xiquets en l'esmorzar o el berenar, la fruita és el favorit en un 49% seguit d'un sàndwitx fet a casa per al 40%, galetes 32%, yogurt 28% i cereals 22%.

 Si parlem de marques de snacks, els espanyols posicionen a Matutano com la marca favorita seguit de la marca blanca Hisendat de Mercadona i, en tercer lloc, Nestlé.

 Snacks saludables, sí o no?

Per a més del 80% dels enquestats, és molt o una cosa important que l'snack siga saludable mentre que per a la resta aqueixa importància és quasi o totalment nul·la. En els supermercats espanyols els enquestats troben moltes opcions saludables en un 57%, la resta només les troba en uns certs supermercats o directament desconeix si en el seu establiment de confiança venen o no aquest tipus de productes.

Els espanyols confirmen que els snacks saludables són més cars que la resta dels snacks mentre que un 10% no ho sap ja que no consumeix aquests productes directament. A més, aquest desconeixement es veu reflectit a l'hora de parlar de marques de snack saludables, la majoria ha respost que no ho sap o desconeix d'elles mentre que un xicotet percentatge situa a la marca *Snatt’s com la primera que els ve a la ment.

 La pandèmia ha influït en tots els aspectes i el consum de snacks no ha sigut menys, una mica més d'un terç de la població espanyola admet que va canviar d'hàbit i va començar a menjar més sa des de llavors. No obstant això, un 28% dels enquestats ha admés que no va canviar els seus hàbits durant la pandèmia, perquè ja menjava sa. Per contra només un 8% admet que va menjar menys sa durant la pandèmia

Te puede interesar
Lo más visto