
Rytme de La Vall d'Uixó celebra el seu festival de fi de curs amb una gala solidària
L’Escola de Dansa destinarà la recaptació a l’ONG Tupay que treballa per l’educació a zones rurals del Perú
La col·laboració inclou l'organització d'un taller sobre possibilitats de millora que afavorisquen la comoditat de les persones usuàries
18/10/2021La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) i l'associació 'València Capital del Disseny' han subscrit un acord de col·laboració per a la realització d'accions conjuntes de promoció del disseny en l'àmbit aeroportuari, en el marc de les activitats programades en 2022 amb motiu de la designació de València com a Capital Mundial del Disseny.
El document l'han rubricat la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, i el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo. A través d'aquest acord, totes dues parts es comprometen a la realització d'activitats i projectes de promoció del disseny, així com a impulsar iniciatives d'interés estratègic comú.
La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha destacat que València Capital Mundial del Disseny 2022 "obri un ampli ventall de possibilitats sobre l'aplicació del disseny en diversos àmbits, inclòs l'aeroportuari".
En aquest sentit, una de les accions conjuntes previstes és l'organització d'un taller que analitzarà i formularà propostes que afavorisquen la comoditat dels usuaris d'instal·lacions aeroportuàries. Sobre aquest tema, la directora general d'Aerocas ha subratllat la rellevància del disseny "com a eina orientada a la millora de la vida de les persones i a dotar d'un valor afegit als productes i serveis".
Per a Xavi Calvo, la possibilitat de treballar amb diferents professionals del disseny -de producte, gràfic, digital, a més d'instituts tecnològics o empreses-, estudiant i donant forma a la millora de diferents serveis per als passatgers, "és una possibilitat que pot obrir noves vies de col·laboració on prevalga, abans de res, la comoditat i benestar dels viatgers".
"Queda molt de marge de millora en els aeroports perquè l'usuari se senta còmode, segur i tranquil abans o després de viatjar. Generar un taller on bolcar idees que treballen sobre el benestar, l'accessibilitat, la sostenibilitat o la funcionalitat és la primera de les accions que durem a terme en aquest acord, per a generar una base que ens permeta anar implementant canvis on l'Aeroport de Castelló siga pioner i model per a altres aeroports", ha explicat Xavi Calvo.
Implicació del Macvac
D'altra banda, Aerocas i València Capital Mundial del Disseny 2022 treballaran en l'organització d'algun projecte expositiu en les instal·lacions de l'aeroport de Castelló. Per a això, es comptarà amb la participació del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés (Macvac), amb el qual el que l'aeroport té subscrit un acord de col·laboració a través de la iniciativa 'Sala 30'. "El Macvac és un referent cultural del territori i volem comptar amb el seu coneixement per al desenvolupament de les accions vinculades a la difusió del disseny", ha comentat Blanca Marín.
L’Escola de Dansa destinarà la recaptació a l’ONG Tupay que treballa per l’educació a zones rurals del Perú
750 kilos de sardina i 250 litres de vi al grau de Castelló
Els ajuntaments podran optar a subvencions de fins a 5.000 euros per a actuacions de manteniment, homologació i divulgació del patrimoni natural
La destinació supera per primera vegada els 1.390 milions d’euros en despesa turística i rep més de 1,19 milions de visitants en un sol mes
Un viatge sonor al passat des del cor de la ciutat: la Plaça Major es transforma en escenari de memòria i orgull col·lectiu
El projecte creat pels alumnes de l'ESAD viatja al certamen internacional Biodesign Challenge Summit 2025