Castelló elevarà a ple al novembre el document modificat del Pla General Estructural

Els tècnics municipals ultimen el text amb les recomanacions dels informes sectorials per a impulsar l'aprovació definitiva

General 23 de octubre de 2021 Redacció Redacció
18-10-21 Primer webinar Plan General (archivo)

L'Ajuntament de Castelló està ultimant el document del Pla General Estructural (PGE) que inclou les modificacions assenyalades en els últims informes sectorials per a elevar-ho a ple el mes vinent de novembre i remetre-ho després al Servei Territorial d'Urbanisme. Una tramitació per part del consistori que impulsa l'aprovació definitiva del PGE per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme, prevista per al mes de desembre.

Ara com ara, els tècnics municipals estan finalitzant el document que s'elevarà a ple el mes vinent i que recollirà les observacions i recomanacions aportades per informes sectorials remesos per diferents administracions al Servei Territorial d'Urbanisme.

“Els tècnics municipals d'Urbanisme estan treballant per a agilitzar al màxim la redacció del document que s'elevarà al ple amb les modificacions que introdueixen els informes sectorials, perquè després de la sessió plenària de l'Ajuntament, la Comissió Territorial d'Urbanisme puga aprovar definitivament el Pla General Estructural”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Estem treballant perquè Castelló dispose com més prompte millor de l'ordenament urbanístic que necessita, que siga motor de la recuperació i de la reactivació social i econòmica de la ciutat, i contribuïsca a generar les oportunitats que els nostres veïns i veïnes necessiten”, ha recalcat Marco.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha apuntat que “mentre s'ultima el document de modificacions del Pla General Estructural, continuen arribant informes al Servei Territorial d'Urbanisme, com el de Ports, que s'ha rebut en els últims dies, i estem a l'espera del de Carreteres i de Costes”. López, a més, ha assegurat que de manera paral·lela, els tècnics municipals estan treballant en la resolució d'al·legacions al Pla d'Ordenació Detallada (POP).

Per part seua, el segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha explicat que el nou Pla General “ens permetrà vertebrar la ciutat i cosir els barris perifèrics, per a construir una ciutat de drets i d'oportunitats”. L'edil ha destacat el compromís del govern en un urbanisme responsable, participatiu i que implica els veïns i la societat civil de Castelló. “El model de ciutat que construïm aposta per la cohesió territorial, prioritzant el benestar de les famílies i deixant arrere les desigualtats del passat que han perjudicat greument molts barris i molts sectors”, ha explicat Garcia. El regidor també ha posat l'exemple de la construcció d'escoles i l'ampliació de carrils-bici com a expressions d'un nou urbanisme integrador i sostenible.

“Encarem l'última fase per a aconseguir per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme l'aprovació del Pla General Estructural, un nou planejament que situa a Castelló en les avantguardes urbanístiques d'Europa, que posa fi a l'època d'especulació del PP, que contempla una projecció realista de creixement, que respon a les necessitats de la majoria de la població, i inclou una mirada verda, sostenible, racional i feminista”, ha assegurat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. “La ciutat comptarà amb una eina important per a fer front a la recuperació, posant els vímets per a impulsar la rehabilitació, les energies renovables, la reactivació agrària i la protecció del nostre territori”, ha afirmat.

Te puede interesar
Lo más visto