Onda rep el premi al municipi més transparent de la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament aconsegueix la màxima puntuació en el segell Infoparticipa que promou la UAB i el Govern d'Espanya

Entrevistes 21 de octubre de 2021 Redacció Redacció
20211021125730_IMG_0298

L'Ajuntament d'Onda ha rebut hui el premi al municipi més transparent de tota la Comunitat Valenciana, per davant de les tres capitals de província, segons el segell Infoparticipa que promou la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat CEU Cardenal Herrera, en col·laboració amb el Govern d'Espanya.

El regidor d'Innovació, Vicente Bou, ha recollit el guardó, en un acte que ha tingut lloc en el paranimf de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València, i ha assenyalat que “aquest reconeixement és un al·licient per a continuar treballant des del govern municipal per la qualitat i transparència de la comunicació pública. El ciutadà sempre ha d'estar en el centre de totes les nostres polítiques i aquesta és la manera de rendir comptes i donar-li veu per a continuar millorant Onda entre tots”.

Onda ha aconseguit una puntuació del 98%, que correspon al compliment de 51 dels 52 ítems exigits en l'auditoria i que es divideixen en tres blocs: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i eines que s'ofereixen per a la participació ciutadana. Tots els resultats es pot consultar en la web www.mapainfoparticipa.com

Premi Nacional d'Innovació

Aquest no és el primer reconeixement que rep l'Ajuntament d'Onda en matèria d'innovació i transparència, ja que aquest mateix any també va ser guardonat amb el premi nacional d'Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d'un reconeixement que atorga l'associació nacional d'empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any.

Onda també forma part de la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i Innovació, al costat de Castelló i Vila-real.

iParticipo

D'altra banda, cal ressaltar que des de l'àrea d'Innovació del consistori s'ha habilitat la nova aplicació mòbil iParticipo amb l'objectiu de recollir les propostes dels ondenses i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions. iParticipo és compatible amb tots els dispositius mòbils i tauletes.

Te puede interesar
Lo más visto