Garcia recull el premi que situa Castelló com a referent en transparència municipal

L’Ajuntament revalida el reconeixement amb una puntuació que frega el 100%

General 22 de octubre de 2021 Redacció Redacció
21-10-2021 Garcia recull premi transparència (1)

El regidor de Transparència a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha recollit aquest matí el premi ‘Segell Infoparticipa’ a la transparència. Un guardó que reconeix el treball fet en matèria de transparència municipal per part del consistori. De fet, la Universitat Autònoma de Barcelona, qui atorga aquest reconeixement, ha qualificat l’Ajuntament de Castelló amb una puntuació del 96% pel seu treball al portal de transparència al llarg del 2020. 
 
En paraules de l’edil Ignasi Garcia “estem en l’èlit de la transparència i això és per tindre interés, compromís en totes les àrees de govern i uns treballadors i treballadores implicats en el portal de transparència”. Per a Garcia “és imprescindible apropar tota la informació a la nostra ciutadania, i que esta siga fàcil de comprendre, accessible i que les dades siguen properes a les necessitats que el nostre veïnat demana”.


 
Així doncs, l’Ajuntament de Castelló revalida aquest títol que el permet situar-se entre les ciutats de la Comunitat Valenciana amb millor índex en termes de transparència. Garcia ha reflexionat sobre que “és un orgull ser exemple a tot el territori valencià, però hem de seguir amb aquest full de ruta de govern obert”.
 
Entre d’altres, el panell de govern obert del consistori castellonenc facilita i permet fer seguiment de molts ítems municipals com, entre d’altres, el seguiment del Pla de Govern, accés a informació pública, en què s’inverteixen els impostos de la ciutadania, estadístiques de la ciutadania, gràfics interactius, etc. Criteris que ha valorat la UAB junt amb altres de caràcter de participació ciutadana, de pressupostos municipals o de tramitacions que ofereix aquest web municipal.

Te puede interesar
Lo más visto