La Comunitat Valenciana acurta el temps d'espera per a operar i redueix la xifra de persones pendents d'intervenció

El temps d'espera per a passar per quiròfan es redueix 34 dies al setembre respecte a 2020

General 25 de octubre de 2021 Redacció Redacció
unnamed (2)
Font: Cooecs.es

La reactivació de l'activitat quirúrgica després del període vacacional i l'evolució de la pandèmia per coronavirus estan darrere de la millora que han experimentat al setembre els indicadors de la llista d'espera per a operar-se en la Comunitat Valenciana. S'acurten els terminis per a entrar en quiròfan, i disminueix també la quantitat de persones que estan esperant per a operar-se.

En concret, el temps d'espera per a operar-se ha experimentat aquest mes de setembre una reducció de 34 dies respecte a setembre de 2020. La demora se situa ara en 117 dies que, a més, són 3 menys que fa just un mes.

Aquesta reducció en la demora de setembre respecte a agost s'observa en la majoria de departaments i és especialment important a l'Hospital General Universitari de València (-10%), l'Hospital General Universitari de Castelló (-10%) i l'Hospital Clínic Universitari de València (-7%).

Per especialitats, Cirurgia General, Oftalmologia i Traumatologia disminueixen lleugerament les seues demores respecte al mes passat, i bastant enfront de 2020 (13, 30 i 35 punts percentuals respectivament). "Cal recordar -com indica la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologies Sanitàries, Concha Andrés- que aquestes són les especialitats amb més sol·licituds actives i copen el 71,3% del total".

Aquest mes de setembre, el total de persones que han deixat d'estar en la llista d'espera es xifra en 22.614, és a dir, 3.518 més que fa un any (quan eren 19.096).

Si es compara setembre amb agost, el balanç també és positiu. En un mes, les intervencions programades quasi s'han duplicat, mentre que l'activitat per autoconcert (quan el personal sanitari i no sanitari, de manera voluntària i retribuïda, allarga la seua jornada per a realitzar activitats quirúrgiques) ha pujat un 270% (1.224 al setembre enfront de 331 a l'agost).

Te puede interesar
Lo más visto