Castelló posa en marxa un nou projecte educatiu i cultural per a persones amb necessitats especials

Educació organitza itineraris culturals adaptats amb un enfocament lúdic i recreatiu per a promoure la inclusió i la participació

Educació 27 de octubre de 2021 Redacció Redacció
25-10-2021 Mezquita (arxiu)

La Regidoria d’Educació, encapçalada per l’edil Francesc Mezquita, ha presentat un nou projecte a la comunitat educativa per a xiquets, xiquetes i adolescents amb necessitats educatives especials. Es tracta dels Itineraris Culturals Adaptats, un programa d'activitats educatives de patrimoni i història de Castelló.

Segons ha explicat el regidor Mezquita “es tracta d’un projecte educatiu amb un enfocament lúdic, amable i recreatiu el qual té l’objectiu de promoure la inclusió i la participació en la vida cultural del municipi”.
“Amb aquest, pretenem crear un seguit d’activitats adaptades als xiquets i xiquetes de Castelló que tenen necessitats educatives especials, perquè coneguen la història de la seua ciutat des d’una vessant patrimonial i participativa”, ha assenyalat Mezquita.

El programa consta de distintes activitats en llocs i espais patrimonials i emblemàtics de la ciutat. Concretament, les activitats es desenvoluparan al Planetari, al Centre d’Interpretació del Castell Vell, al Mercat Central, a l’edifici noble de l’Ajuntament i a la Vil·la romana de Vinamargo.

Tots aquests itineraris culturals tindran lloc el dissabte, en horari de 10 a 14 hores, i comptaran amb monitors i personal de suport especialitzats per a atendre en tot moment les i els participants. Es celebraran mensualment, amb itineraris adreçats per una banda a edats compreses entre els 6 i 12 anys, i un altre a edats entre 12 i 26 anys.

Les persones interessades en participar a les activitats organitzades per l’Ajuntament de Castelló han de realitzar una inscripció prèvia a l’enllaç facilitat en la pròpia comunicació que la Regidoria d’Educació ha enviat als centres educatius.

Te puede interesar
Lo más visto