Castelló destinarà 225.000 euros en millores de vials i drenatge del Cementeri de Sant Josep

L'alcaldessa destaca la dignificació d'un cementeri que forma part del patrimoni emocional, cultural i històric de la ciutat

General 26 de octubre de 2021 Redacció Redacció
25-10-21 Obras cementerio

L'Ajuntament de Castelló destinarà prop de 225.000 euros dels beneficis de l'empresa mixta Nou Cementeri de Castelló S. A en la realització de millores de les instal·lacions de Sant Josep, principalment per a la reforma de vials i la millora del drenatge. La primera de les actuacions ja compta amb l'aprovació per part de la Junta de Govern Local del corresponent expedient de contractació. Es tracta del projecte de reparació de vials i millora de drenatge en el Quadre Vell del cementeri de Sant Josep amb un pressupost de 170.822 euros (141.175,40 euros més IVA). Unes obres el termini d'execució de les quals, una vegada adjudicat, serà de sis setmanes.

Junt a aquestes obres, es destinaran 28.801,52 euros a la finalització de la reparació de vials del Quadre 5 que consistiran, entre altres actuacions, en l'arranjament de voreres perimetrals, adequació d'escales d'accés i rampes d'accés a sepultures. Finalment, s'han destinat 26.000 euros per a la construcció del Memorial en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil, que va ser anunciat recentment, i que estarà llest per als actes d'homenatge en el quadre civil del pròxim 1 de novembre.

L'alcaldessa de Castelló i presidenta de l'empresa mixta, Amparo Marco, ha manifestat que “es tracta d'unes actuacions amb les quals s'avança en la millora de les instal·lacions de Sant Josep i la seua dignificació”. “El cementeri forma part del nostre patrimoni emocional, cultural i històric, i amb aquestes millores garantim una atenció més digna i respectuosa, pensant en les famílies i els qui allí estan enterrat”, ha apuntat.

El projecte per a la reparació dels vials situats en el Quadre Vell, consisteixen en el sanejament i eliminació dels elements deteriorats i la seua reposició amb nous elements que siguen més efectius i duradors. Per a la millora del drenatge s'instal·larà una conducció i embornals, que connectarà a la conducció executada en una fase anterior. En aquest sentit, la millora del drenatge evitarà que en episodis de pluges la zona quede negada.

D'altra banda, aquesta setmana comencen els treballs d'adequació i neteja dels recintes dels cementeris de cara a l'1 de novembre. En aquest sentit, des d'aquest dilluns s'ha procedit a l'obertura de les oficines d'atenció de forma interrompuda des de les 9.00 hores a les 18.00 hores.

Te puede interesar
Lo más visto