Castelló prorroga fins al 10 de gener el període informatiu del sistema d'accés al centre amb càmeres

Ribes anuncia que s'ultima una pàgina web per a gestionar autoritzacions i consultes i que es reduirà l’import de les sancions

General 27 de octubre de 2021 Redacció Redacció
26-10-21 Ribes en la rdp sobre movilidad

L'Ajuntament de Castelló prorroga el període informatiu del sistema de control d'accés a la zona restringida Nucli Històric a través del circuit tancat de televisió amb càmeres de reconeixement de matrícules (OCR), de manera que no es començarà a sancionar el 2 de novembre com estava previst, sinó que es farà a partir del pròxim 10 de gener. Fins llavors, es continuaran enviant notes informatives de sanció, sense multa, als titulars dels vehicles que accedisquen a la zona restringida sense estar autoritzats.

S'amplia així el període d'informació del nou sistema mentre s'ultima una campanya multiformat amb una pàgina web com a principal eina a través de la que la ciutadania puga informar-se del nou sistema, donar d'alta el seu vehicle, gestionar autoritzacions puntuals, consultar les ubicacions de les càmeres o resoldre els seus dubtes a través d'un apartat bàsic de preguntes freqüents. Una web que abordarà ara de manera específica el nou sistema de control d'accessos al centre, de manera que es reforce el coneixement ciutadà d'aquest, i que està ideada per a albergar en un futur altre tipus d'accions en matèria de mobilitat, sostenibilitat o contaminació.

D'altra banda, Ribes ha anunciat que s'ha donat amb la fórmula tècnic-jurídica viable per a reduir la quantia de les sancions per circular pel centre sense el corresponent permís, que s'ha fixat en 80 euros (40 euros ràpid pagament). “El règim sancionador que s'aplicarà a partir del 10 de gener serà sensiblement menor al del primer període de funcionament del sistema, passant de 200 euros a 80 euros, i a 40 euros ràpid pagament”, ha assegurat el regidor. Un règim sancionador que es recollirà després en l'Ordenança de Mobilitat Sostenible que està actualment en tramitació.

Ribes també ha posat l'accent que durant l'últim any, des que al gener s'activarà el nou sistema de control d'accés al centre, ha participat en diverses juntes del districte Centre i s'ha reunit amb representants veïnals, per a detallar-los el sistema de càmeres que substitueix al de pilons retràctils que està en funcionament fa anys.

Te puede interesar
Lo más visto