La Guàrdia Civil comptarà amb més de 3.521 milions d'euros per a l'exercici 2022

La dotació econòmica total de la Guàrdia Civil s'incrementa en 100 milions respecte al 2020, un 2,92% 

General 01 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
2021-10-26_elecciones-Consejo_02

La directora general de la Guàrdia Civil ha presentat en el Congrés dels Diputats el projecte de pressupost per a la institució que per a l'any 2022 superen els 3.521 milions d'euros. María Gámez, ha volgut aprofitar l'ocasió per a expressar el seu agraïment als homes i dones que integren la Guàrdia Civil per la seua vocació de servei a Espanya i especialment als quals treballen sense descans a l'illa de la Palma per a la protecció de tots els afectats pel volcà. 

“Més agents i millor pagats”

Amb aquestes paraules, la directora general ha destacat que se segueix la tendència iniciada en 2021 d'incentivar al personal de la institució amb una actualització de les retribucions i una generosa oferta d'ocupació pública, centrant-se també en la millora i modernització del parc mòbil, l'equipament policial i el material informàtic i tecnològic per a continuar avançant en innovació i en la transformació digital.

Despeses de Personal

Amb una representació de més del 87 per cent del total i una dotació inicial de 3.089 milions d'euros, 67 milions d'euros més que en el passat exercici, María Gámez ha remarcat l'esforç econòmic que es realitza amb aquest increment gradual d'agents per a superar el minvament ocasionat durant els anys de crisis (més de 7.300 efectius que es van perdre entre 2011 i 2018).

Despeses corrents en béns i serveis

Amb l'ànim de continuar amb la transformació digital en el Cos, continuaran ampliant-se les zones d'implantació de l'app de Mobilitat, perquè els agents puguen consultar a l'instant dades operatives d'interés, i en el marc del Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-2015 es treballa en l'aplicació mòbil ‘La meua intervenció d'armes’, per a centralitzar tràmits, i en una altra app per a poder presentar denúncies amb certificat digital i realitzar determinades gestions.

La partida per al manteniment del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) creix un 17 per cent fins a quasi els 15 milions d'euros. I la partida per a sostindre el material informàtic avança un 18,5% fins als 16 milions i mig d'euros (16,5).

D'altra banda, s'adquiriran 1.200 ordinadors per a renovar material obsolet i es rebran 3.000 equips informàtics del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, amb càrrec als fons europeus de recuperació, dels quals Guàrdia Civil també rebrà una important injecció (11 milions) per a millorar les capacitats digitals d'almenys 5.000 guàrdies civils, a més d'adquirir equips que ajuden en aqueixa formació.

Inversions reals

En el capítol 6 es produeix un creixement excel·lent, ha volgut remarcar María Gámez, avançant fins als 66,3 milions d'euros, amb una pujada del 53% respecte a l'actual exercici (39,5 milions). Es pretén fonamentalment anar avançant cap a un parc mòbil modern, eficient i sostenible. La partida per a la compra de cotxes puja un 113% fins als 37,5 milions d'euros, que permetran l'adquisició de més de 1.400 vehicles, als quals cal afegir els plans de compra d'altres 695 vehicles híbrids i elèctrics amb càrrec als fons europeus de recuperació. 
En total, seran 2.100 unitats, superant en un 350 per cent la mitjana de reposició de vehicles dels últims 10 anys (la mitjana anual de l'última dècada és de 588).

A més, la partida per a rènting de vehicles s'incrementa més d'un 20%, fins a acostar-se als 5 milions d'euros, la qual cosa permetrà passar de 1.000 a 1.300 unitats per als serveis d'investigació.
María Gámez també ha volgut destacar que es reposaran pistoles i fusells i que hi ha una partida de 4,5 milions d'euros per a la compra de jupetins.

La dotació per a infraestructures s'eleva a 9,5 milions d'euros, partida que es complementa amb les actuacions incloses en el Pla d'Infraestructures de la Seguretat de l'Estat (Plise), que està dotat amb 275 milions d'euros per a la construcció i renovació d'instal·lacions de la Guàrdia Civil i que recull una partida de 31,7 milions d'euros per a 2022.

A aquestes actuacions, hem de sumar 66 milions d'euros addicionals procedents dels fons europeus de recuperació per a obres d'eficiència energètica, que permetran actuar per tot el nostre desplegament. Més de 100 milions per a infraestructures en total.

Uns pressupostos per a l'Espanya del Repte Demogràfic

La directora general ha conclòs subratllant que els Pressupostos per a la Guàrdia Civil creixen notablement i que busquen l'eficiència, la modernització i la innovació, sense perdre de vista a la ciutadania i cuidant una de les fortaleses del Cos; el nostre desplegament, portant progrés a la ‘Espanya del Repte Demogràfic’, alhora que es dota als guàrdies civils amb capacitats, recursos, formació i unes condicions laborals i retributives dignes, amb l'objectiu de mantindre un entorn segur, garantir la convivència i generar valor públic.

Te puede interesar
Lo más visto