Castelló destinarà més de 200.000 euros en Bons de Comerç per a reactivar el consum

L'Ajuntament aprova dues ajudes de 20.000 euros a cadascuna de les associacions de comerç Castelló Espai Comercial i Comerços del Raval

General 30 de octubre de 2021 Redacció Redacció
27-10-21 Rdp de Marco, Donate y asociaciones comercio

L'Ajuntament de Castelló destinarà més de 200.000 euros per a posar en marxa una campanya de Bons de Comerç per a fomentar el consum local. Una iniciativa de suport i impuls al comerç de proximitat que ha sigut anunciada aquest dimecres per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una roda de premsa en la qual s'han abordat aquestes i altres accions per a la reactivació del comerç local. Marco ha estat acompanyada pel regidor d'Innovació Comercial, David Donate; el vicepresident de Confecomerç, Mauro Gómez; i les representants de les associacions comercials Castelló Espai Comercial (Charo Broncal i Comerços del Raval (Inma Molina).

L'alcaldessa ha avançat la pròxima posada en marxa d'aquesta campanya de bons de comerç que, ha assenyalat, “serà una important eina de reactivació perquè incidirà directament en el teixit socioeconòmic local”. A més, ha anunciat l'ampliació de la partida prevista. “Dupliquem la partida prevista inicialment per a aquest projecte, que ha passat de 100.000 a més de 200.000 euros”, ha apuntat. En concret, l'Ajuntament aprovarà una partida de 213.900 euros per a aquest projecte que serà gestionat a través de Confecomerç.

Marco ha destacat també que l'Ajuntament ha aprovat dues línies de subvenció de 20.000 euros a cadascuna de les associacions de comerç local Castelló Espai Comercial i Comerços del Raval. “Una mesura pionera amb la qual destinarem altres 40.000 euros perquè totes dues associacions puguen desenvolupar noves activitats que impulsen el comerç”, ha explicat. L'alcaldessa ha recalcat que totes dues accions són “dues apostes decidides pel comerç local de la ciutat”.

Les dues mesures anunciades s'emmarquen, junt a altres activitats i accions que se celebren des del passat cap de setmana (com l'esdeveniment ‘Moda local al teu costat’ i la gala del Comerç Veterà que se celebra aquest dijous), en una setmana dedicada al reconeixement al comerç de proximitat de Castelló amb motiu de la celebració del Dia del Comerç Local.

En aquest sentit, el regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha destacat l'èxit de la primera edició de ‘Moda local al teu costat’ i ha destacat la importància de posar en marxa esdeveniments com aquest “per a propiciar retrobaments del comerç amb la ciutadania”.

Donate ha avançat que la campanya de bons de comerç local permetrà adquirir bons de 10, 50 i 100 euros per a realitzar compres pel doble del seu valor en els establiments de Castelló que s'adherisquen a la campanya. L'Ajuntament de Castelló aprovarà les bases per a aquesta campanya de bons en Junta de Govern Local. “Amb aquesta iniciativa, el consistori finança el 50% de les compres que es realitzen en els comerços de proximitat adherits, una mesura amb la qual impulsem el consum local i contribuïm a la reactivació del sector”, ha apuntat.

El regidor ha apuntat que en els pròxims dies es posarà en marxa la pàgina web del projecte perquè els comerços puguen adherir-se i la ciutadania adquirir els bons. Cada persona podrà comprar la quantitat de bons que desitge amb un màxim de 200 euros cadascuna.

Te puede interesar
Lo más visto