Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló aprova el nou Pla de Prevenció d'Incendis Forestals per a reforçar la conservació del territori

El Ple confirma el projecte, que contempla una estratègia amb un termini de 15 anys

General 29 de octubre de 2021 Redacció Redacció
28-10-2021 Ple Fernando Navarro

El Ple de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, una normativa que s'impulsa d'acord amb les normatives estatal i autonòmica i que fixa una estratègia de 15 anys per a reforçar la conservació de la superfície forestal del terme municipal que contempla 1.330,41 hectàrees. L'objectiu és planificar les mesures generals que reforcen la conservació de l'entorn natural i reduir el risc d'incendi per causes antròpiques.

El pla, desenvolupat per la Regidoria de Transició Ecológica que dirigeix Fernando Navarro, ja ha sigut ratificat per la Generalitat després de passar un procés de participació pública. Contempla un cost de 1,3 milions en 15 anys de les mesures que s'han d'executar, dels quals 266.820 euros corresponen al finançament municipal. El projecte analitza l'evolució possible quant a la problemàtica d'incendis forestals, zonifica el territori, fomenta la pràctica d'activitats de divulgació que minimitze el resseguisc d'incendis, analitza els mitjans de vigilància i detecció d'incendis, i estableix les actuacions i infraestructures bàsiques a desenvolupar en l'àmbit del pla, entre altres qüestions.

Planteja el manteniment i millora de la xarxa de vials de prevenció i defensa d'incendis forestals, l'obertura d'àrees de tallafocs contingudes en el pla de demarcació, el desenvolupament de faixes perimetrals, l'increment la xarxa d'hidrants municipals, la posada en valor de l'entorn natural de la ciutat i la promoció del pasturatge, l'elaboració d'un estudi sobre la fauna i flora de Castelló, jornades per a residents en urbanitzacions i per a agricultors, tallers en centres d'educació i ajudes i incentius en la redacció de plans d'autoprotecció en urbanitzacions de muntanya.

La normativa estatal i autonòmica en matèria de prevenció d'incendis estableix la necessitat de promoure plans de prevenció en aquelles zones en les quals existeix un alt risc d'incendis. En la Comunitat Valenciana són els municipis que compten amb massa forestal.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter