[ÀUDIO] Castelló tornarà prop de 200 tones d’arena a les seues platges després del temporal d’agost

El canvi de model del consistori a favor de la regeneració de platges permet recuperar-la en compte d’acabar soterrada en un abocador

General 31 de octubre de 2021 Redacció Redacció
29-10-2021 Garcia tones arena platges (1)

L’Ajuntament de Castelló tornarà al voltant de 200 tones d’arena a les seues platges després d’un procés de separació de les més de 500 tones de residus, canyes i arena que va recollir de l’últim fort temporal d’agost. Ho farà gràcies a un canvi de model en la gestió de residus als arenals de la ciutat que posa el focus en la regeneració i manteniment de les platges de Castelló.

Tal com ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, “des de l’Ajuntament hem fet un tractament de tamisatge i separació d’allò que vam arreplegar del temporal i tornarem entre 8 i 10 camions d’arena a la platja. Un nou procediment de recuperació de l’arena que ja férem al 2020 amb el Glòria i que seguirem fent per combatre la regressió i erosió que pateixen les nostres platges”.

De fet, Garcia ha destacat que abans l’arena acabava soterrada en un abocador enmig de la muntanya. “La nostra acció política té un compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient i això també inclou la regeneració i manteniment de les platges mitjançant un tractament responsable”, ha assenyalat l’edil Garcia.

Cal contextualitzar que a l’últim temporal del mes d’agost la neteja ràpida de la platja va fer que Castelló retirara més de 500 tones de residus de les quals també s’acumulava la sorra de la platja. Ara, després d’aquest procés de separació es recupera gran part de l’arena sostreta que serà tornada a les platges de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto