Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Proximia TV retransmitirà El Misteri de Castelló demà en directe

La representació del Misteri de Castelló serà demà a les 21:55h, a la cocatedral de Santa Maria, amb entrada lliure i es podrà seguir des de casa amb l'aplicació i la pàgina web de Proximia TV

Cultura 04 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
PROXIMIA TV

El Misteri de Castelló reprén la seua activitat enguany amb una nova edició després de l'última abans de la pandèmia. L'acte es celebra demà a les 21:55 a la cocatedral de Santa Maria, amb entrada lliure i es podrà seguir des de casa amb Proximia TV, la nova plataforma digital formada aquest any i especialitzada en retransmissions en directe. La plataforma pretén convertirse en un referent nacional de programació de tot tipus de programació, informació, realització de projectes documentals, reportatges, spots i la seua especialitat, retransmissions en directe.

L'obra del Misteri pertany a l'autor Juan Pérez Miralles, conegut a la ciutat per les seus fotografies, especialment d’aquesta representació, però que, en aquesta ocasió, ha presentat una composició pictòrica de marcat simbolisme.

El president de l'associació cultural Misteri de Castelló, Fernando Vilar, ha agraït a les entitats copatrocinadores el seu compromís amb quest patrimoni cultural tradicional, un compromís que permet el seu sosteniment, i a les entitats col•laboradores la seua contribució: Fundación Dávalos Fletcher, Cajamar i Universitat Jaume I.

Santi López, director artístic del Misteri, va anunciar els passats dies sobre repartiment per a la representació d’enguany, la qual tornarà a comptar amb Francesca Sales, en el paper de la Verge Maria; Pedro Quiralte, en el paper de Sant Joan; i Joan Antoni Castell, en el paper de Sant Pere. També la part musical estarà a càrrec, de bell nou, de la coral Juan Ramón Herrero, dirigida per Manuel Torada. Però, enguany, la música comptarà amb la nova incorporació de l’organista de la cocatedral, el professor Augusto Belau. Així mateix, López ha anunciat que el pròxim 5 de novembre hi haurà diverses novetats escenogràfiques pel que fa a l’obertura del Misteri i a les escenes de l’enterrament i de la coronació de la Verge. Però, no ha volgut desvetllar-les, a excepció de la nova composició musical.

Una nova composició musical de Marcel Ortega

El director artístic del Misteri va anunciar que la próxima representació del Misteri s'iniciarà amb l'estrena d'una nova composició musical, una obertura ideada per Marcel Ortega, actual director de la Banda Municipal de Castelló. Tot i que es tracta d'una composició feta per a orgue de tubs i músics de vent i de percussió, enguany només s'escolta interpretada al monumental orgue de la cocatedral i caldrà esperar a la representació de 2022 per a poder escoltar-la per tots els instruments per als quals ha estat concebuda.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter