Arriba el XVI Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic a Castelló

Demà, dijous 4 de novembre, tindrà lloc en la Cambra de Comerç de Castelló la presentació oficial

General 03 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
1M1EUM3B_400x400

Demà, dijous 4 de novembre, tindrà lloc en la Cambra de Comerç de Castelló la presentació oficial del XVI Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, que se celebrarà els dies 18 i 19 a la sala @Varadero del Grau de Castelló sota l'organització de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics. La jornada de presentació inclourà la conferència “La nova globalització: innovació i competitivitat en un món fragmentat” a càrrec de Xavier Ferrás, professor titular d'Operacions, Innovació i Data Sciences en ESADE.

Segons explica Ferrás, “les regles del joc de la globalització han canviat després de la pandèmia” i afirma que hem estem passant “d'una globalització basada a externalitzar costos a una globalització basada en innovació i tecnologia, on la massa crítica importa”. En aquest sentit subratlla que les noves tecnologies com la intel·ligència artificial, la internet de les coses, la impressió 3D o els semiconductors “reconfiguraran les regles dels diferents sectors econòmics” i en la seua xarrada intentarà definir les estratègies d'èxit en aquest nou món.

Expert en innovació i transformació digital, en l'historial acadèmic i professional de Ferrás també destaca que és enginyer de Telecomunicacions per la UPC, que ha sigut degà de la Facultat d'Empresa de la Universitat Central de Catalunya, autor del blog Innovació 6.0, un dels blogs més referenciats en estratègia, tecnologia i innovació; i articulista habitual en La Vanguardia i ViaEmpresa, entre altres mitjans de comunicació. A més, és membre del consell assessor de AMEC (Associació d'Empreses Industrials Internacionalitzades), d'AMETIC (Associació d'Empreses TIC), de la Fundació PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), president del consell científic de IND+I (Iniciativa per la Indústria i la Innovació de Viladecans), i membre del consell d'experts de COTEC.

El XVI Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic, que tots els anys imparells organitza l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics *ATC), se celebrarà sota l'epígraf de ‘La ceràmica és terra 4.0’, principalment, en la transformació digital i la transició energètica. “Es tracta de dos temes crucials per al futur del sector ceràmic espanyol”, assegura el president de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro, qui anuncia que la cita es podrà seguir tant de manera presencial com a través de l'aplicació Zoom “per a, d'aquesta manera, permetre que ens seguisquen molts professionals del sector ceràmic d'Europa i d'Iberoamèrica”.

Te puede interesar
Lo más visto