Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig anuncia una campanya a Londres per a atraure inversions i impulsar les relacions comercials amb el Regne Unit

La Generalitat promourà una setmana de la Comunitat Valenciana en la capital britànica amb la participació de les cambres de comerç tant valencianes com de Londres

Economía 03 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
210211_rdp_interdepartamental_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la intenció d'impulsar una campanya a Londres per a captar inversions britàniques en la Comunitat Valenciana i promoure el comerç exterior amb aquest país.

En aquest sentit, ha avançat que s'organitzarà la celebració, l'any vinent, d'una setmana de la Comunitat Valenciana en la capital britànica, que comptarà amb la col·laboració de les cambres de comerç valencianes i de la institució homòloga londinenca. En la iniciativa, participaran les empreses que exporten regularment al Regne Unit, i també s'inclouran activitats culturals.

Així ho ha explicat després de reunir-se amb l'ambaixador d'Espanya al Regne Unit, José Pascual Marco, dins de l'agenda institucional desplegada en la capital britànica durant la visita realitzada per a participar en la fira World Travel Market. El cap del Consell ha demanat també en la trobada que es flexibilitze la mobilitat per a estudiants i treballadors amb la desaparició de la necessitat de visat per a estades que es prolonguen més enllà de 90 dies.

El president ha subratllat que "la relació entre la Comunitat Valenciana i Gran Bretanya és fonamental i cal buscar les fórmules per a, després del Brexit i la pandèmia, resituar-nos". En aquest sentit, ha destacat el dinamisme de les exportacions de la Comunitat Valenciana al Regne Unit, que van créixer un 6,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

Puig també ha subratllat la importància de Gran Bretanya com a soci comercial. En concret, les exportacions al mercat britànic representen el 12% de les espanyoles, i la valenciana és la quarta comunitat que més exporta. A més, les exportacions de productes ceràmics suposen el 90% de les espanyoles i les de fruites, el 28%.

D'altra banda, el Regne Unit suposa quasi el 7% de les exportacions totals de la Comunitat, i va anar en 2020 el cinqué mercat de les exportacions valencianes, per darrere d'Alemanya, França, els EUA i Itàlia. En aqueix exercici, 1.186 empreses valencianes van exportar de forma regular al Regne Unit, enfront de les 1.174 de 2019, cosa que significa que, l'any de la pandèmia, es va aconseguir mantindre i fins i tot incrementar lleugerament la base exportadora.

El mercat britànic té també gran importància per al turisme de la Comunitat Valenciana, on les expectatives per a 2022 són arribar al nivell de 2019, any en què el comportament del sector va ser el de major creixement, tal com els principals operadors turístics han trasllat al president.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter