Castelló i SEO Bird Life organitzen noves activitats d'observació d'aus i voluntariat per a millorar la biodiversidad del litoral

Aquest divendres tindrà lloc un jornada d'observació a la platja del Serradal

General 04 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
03-11-2021 jornada observació aus

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló continua aquest mes de novembre en col·laboració de la societat ornitològica de SEO Bird Life amb el projecte de millora dels ecosistemes del litoral de les aus marines. Aquest divendres 5 de novembre tindrà lloc una jornada d'observació de les aus a la platja del Serradal, i al final de mes hi haurà activitats de voluntariat per a reforçar la revegetació del sistema dunar. Les persones interessades es poden inscriure en [email protected].

Aquesta iniciativa forma part del projecte de renaturalització de platges de SEO Bird Life per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre. En els mesos anteriors es van dur a terme accions de retirada d'espècies exòtiques invasores i la introducció d'autòctones amb la finalitat de potenciar l'hàbitat per a la nidificació del corriol. Les noves activitats de novembre estan enfocades a la millora contínua dels ecosistemes que puguen acollir a noves parelles del corriol així com d'altres espècies, millorant la biodiversitat i la qualitat del litoral.

“Des de l'Ajuntament treballem per a reforçar la reconciliació amb el nostre entorn natural ja que la conservació de la nostra biodiversitat és clau per a fer front a la crisi climàtica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Aquest divendres 5 de novembre, el Serradal acollirà una jornada d'ocells marins i de platges per a descobrir la vida que s'amaga al voltant del sistema dunar. Es desenvoluparà de 16.00 a 18.30 hores. Primer hi haurà un passeig en la desembocadura del Riu Sec per a conéixer els ocells de l'entorn i després seguirà a la platja del Serradal per a aprendre dels ocells marins.

Transició Ecològica i SEO Bird Life van dur a terme anteriorment equips de voluntariat per a divulgar mesures de protecció, així com accions directes de conservació mantenint restes orgàniques de l'onatge a peu de duna i replantant vegetació autòctona.

SEO Bird Life impulsa el projecte de renaturalització per al corriol camanegre en diferents platges de la província i la Comunitat Valenciana que està permetent la recuperació d'aquest ocell propi del nostre litoral.

Te puede interesar
Lo más visto