Nomdedéu: "Les dades d'atur registrat reflecteixen la consolidació de la recuperació del mercat de treball en la Comunitat"

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més ha crescut l'afiliació a la Seguretat Social

Economía 03 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
unnamed (1)
Font: Radiovila-real.es

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat del mes d'octubre en la Comunitat, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals s'extrau que el nombre de persones inscrites a l'atur ha disminuït en 2.542 persones.

El director general de Labora ha recalcat que "les dades d'atur registrat del mes d'octubre reflecteixen la consolidació de la recuperació del mercat de treball en la Comunitat, en un mes que acostuma a ser normalment negatiu".

Nomdedéu ha posat en valor que la Comunitat és la segona autonomia on més ha crescut l'afiliació a la Seguretat Social (+39.411 persones) el que implica, segons ha explicat, que som "el territori on més llocs de treball efectius s'han creat". "A més, ha afegit, som la quarta autonomia on més s'ha reduït l'atur".

Enric*Nomdedú ha atribuït aquestes bones xifres d'atur registrat a l'alçament de les restriccions de la pandèmia.

No obstant això, ha reconegut que els números també deixen veure un cert efecte negatiu (molt localitzat territorialment a les Marines i l'Alacantí) per la finalització de la temporada turística.

Per aqueixa raó, el responsable d'Ocupació ha assegurat que des de la Generalitat i des de Labora, no escatimaran "esforços per a fer que les polítiques d'ocupació arriben a totes aquelles persones que més ho necessiten".

En aquest sentit, ha recordat que just aquesta última setmana s'ha presentat el Pla Laborant que suposarà una inversió de més de 8 milions d'euros que es destinaran a millorar i modernitzar les instal·lacions amb les quals atendrem i formarem a més de 430.000 persones.

La desocupació s'ha reduït en tots els sectors econòmics, destacant especialment les bones xifres del sector agrícola (-5,33%) i de la construcció (-1,90%), i també en la major part del país, 30 de les 34 comarques.

Te puede interesar
Lo más visto