Onda prepara els pressupostos de 2022 amb el compromís de continuar baixant els impostos

L'equip de govern ja treballa en el nou full de ruta que s'aprovarà durant novembre i entrarà en vigor al gener

Economía 06 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
PRESUPUESTOS ONDA

L'equip de govern d'Onda està treballant de ple en l'elaboració dels pressupostos municipals de 2022 amb dos ferms compromisos: continuar baixant els impostos als ondenses i aplicar de manera transversal en totes les àrees l'Agenda 2030 pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 Així, el nou full de ruta reflectirà la tercera rebaixa consecutiva de l'Impost de Béns immobles (IBI) a tots els veïns de la ciutat, que implica que els ondenses pagaran l'any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d'euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

 En la reunió preparatòria, que ha tingut lloc en el Museu del Taulell, l'alcaldessa, Carmina Ballester, també ha instat a tot l'equip a integrar i aplicar en les seues respectives àrees els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU desenvolupats en el pla d'acció Onda 2030.

 Ballester també ha convocat una Junta de Portaveus dilluns que ve per a escoltar i recaptar les propostes dels grups de l'oposició. Després, a la fi de novembre està previst que s'aprove en Ple el Pressupost amb l'objectiu que entre en vigor al gener de 2022.

 “Després d'aquesta crisi sanitària i econòmica tan greu el fàcil hauria sigut pujar impostos per a recaptar més però en aquest govern ens vam comprometre a baixar-los per a no ofegar als ondenses i que cadascun decidisca gastar els seus diners on crega més convenient. La gestió eficient és la marca d'aquest Ajuntament i en aquesta línia continuarem treballant”, ha apuntat la primera edil.

 Pressupost participatiu

Cal destacar que Ballester ha tret el seu despatx al carrer durant les últimes setmanes, i en diferents barris, amb l'objectiu d'escoltar les propostes dels veïns per als nous pressupostos. Així, mitjançant la campanya de participació ciutadana ‘Millorem Onda’ s'han recaptat més de 100 propostes veïnals. Entre els principals suggeriments dels veïns destaquen les peticions de millora del mobiliari urbà i accessibilitat, remodelació de jardins i espais públics o reforç de la neteja i els contenidors de reciclatge.

 “Escoltar per a actuar és l'essència de la política i l'arma més poderosa per a millorar la vida dels veïns, per això no ens cansarem de traure el nostre despatx al carrer cada setmana”, ha destacat l'alcaldessa.

 iParticipo

En paral·lel, els ondenses també poden aportar els seus suggeriments via en línia a través de la innovadora aplicació mòbil iParticipo, on s'ha habilitat un qüestionari específic per a Onda. Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions a preguntar a la ciutadania; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes, entre moltes altres funcions. iParticipo és compatible amb tots els dispositius mòbils i tauletes.

Te puede interesar
Lo más visto