L'aeroport de Castelló rubrica l'acord amb Arkadia Space per a crear un centre de desenvolupament de motors aeroespacials

Aerocas signatura el contracte amb la start-up valenciana per a la instal·lació de les seues oficines i d'un centre d'assajos de motors coet

General 06 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
Centro-de-desarrollo-de-motores-de-Aerocas-080721

La societat pública Aerocas i l'empresa Arkadia Space han tancat aquesta setmana l'acord que permet a la 'startup' valenciana situar la seua activitat en l'aeroport de Castelló. El contracte signat entre les dues parts contempla l'emplaçament de les oficines centrals de la companyia, així com del seu futur centre d'assajos, on es dedicarà al desenvolupament i validació de xicotets motors per al sector aeroespacial, de manera sostenible a través de la utilització de combustibles verds.

La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seua satisfacció amb la rúbrica de l'acord amb Arkadia Space, "ja que implica l'arribada de talent a l'aeroport i encaixa amb l'objectiu d'acollir projectes vinculats a la innovació i la sostenibilitat, a més de contribuir a la dinamització i desenvolupament dels sectors aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana".

Per part seua, des d'Arkadia Space han explicat que el futur centre d'assajos de motors coet, situat en la zona de serveis de l'aeroport, constitueix "un pilar fonamental en el desenvolupament de la companyia".

L'empresa preveu l'inici de les obres en els pròxims mesos i contempla que la instal·lació comence a operar a principis de 2022. Una vegada entre en funcionament, el centre de motors serà "un dels pocs en la seua classe gestionat i operat de manera 100% privada a Europa", segons assenyala.

Arkadia Space contempla també oferir serveis d'assaig a instituts tecnològics, centres d'investigació, universitats i agències espacials, a fi que puguen provar diferents tecnologies relacionades amb desenvolupaments propulsius.

La 'startup' valenciana destaca que la seua decisió de situar el seu centre d'assajos en l'aeroport de Castelló "ha vingut motivada per les àmplies possibilitats que ofereix per al creixement i desenvolupament de l'empresa, permetent estendre i augmentar en el futur el nombre d'instal·lacions i bancs de proves, i convertir-se en un referent en l'àmbit de qualsevol rang d'empenyiment de sistemes de propulsió en òrbita".

Respecte a les oficines, situades en la terminal de passatgers de l'aeroport, constitueixen la seu central de l'empresa, sent el lloc de la seua efectiva direcció i administració, a més del centre de treball on desenvoluparà les labors de gestió i enginyeria de projectes.

Arkadia Space, fundada al desembre de 2020 per quatre enginyers amb trajectòries en el sector aeroespacial, es dedica al desenvolupament de motors i sistemes propulsius destinats a vehicles espacials, com ara satèl·lits o plataformes de retirada de fem espacial.

La companyia ha sigut una de les deu seleccionades d'entre més de 100 per a participar enguany en el Programa d'Acceleració Òrbita, promogut pelCEEI i la Diputació de Castelló i acaba de rebre recentment el 'Premi a la Innovació Aeronàutica 2021' per part del Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics d'Espanya (COAIE).

Te puede interesar
Lo más visto