Castelló tindrà huit aules més de dos anys per seguir potenciant l’educació pública

Es sumaran a les que 11 ja té la ciutat per seguir teixint el mapa d’aules d’aquesta etapa en tots els barris

Educació 08 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
04-11-2021 Mezquita aula 2 anys Gaetà Huguet (1)

Castelló arrancarà el proper curs amb cinc noves aules de dos anys als CEIPs Gaetà Huguet, Gregal, Sanchis Yago, Carles Salvador, i una segona aula al CEIP Antonio Armelles. A més, per als propers cursos ja estan projectades mitjançant el Pla Edificant, que impulsa la Conselleria d’Educació, dues aules de dos anys al CEIP Vicent Marçà i altra al CEIP Sebastian Elcano.

Segons ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, “cada vegada hi ha més demanda de places d’ensenyança pública en aules de 2 anys, per això des del govern de Castelló en coordinació amb la Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà no hem parat de crear-ne perquè tenim una aposta clara per l’educació pública”. De fet, Castelló ha passat de tindre zero aules de dos anys a tindre onze en tan sols sis anys, a banda de les places que s’ofereixen des dels centres Nuestra Señora de Lourdes i Mar de Somnis.

A destacar, també, que en el curs d’enguany, 2021-2022, s’han estrenat dues noves: al CEIP Bernat Artola i al CEIP Illes Columbretes.

A més, tal com assenyala Mezquita, la llei LOMLOE descriu que en els propers anys s’han d’ofertar vacants públiques en infantil dos anys en tots els centres de la ciutat. "A Castelló anem per feina i estem al capdavant en la creació d’aquestes i seguim teixint i construint el mapa per tindre pràcticament en una legislatura totes les places públiques ofertades”, assegura l'edil responsable de la política educativa castellonenca.

El mapa d’aules de 2 anys a Castelló

Tot això suposa que Castelló tindrà en els propers anys vora 150 places més en aules públiques de dos anys, que es sumaran a les 356 amb les que ja compta la ciutat.

A hores d’ara, Castelló compta amb 11 aules de dos anys més les places que s’ofereixen des dels centres Mar de Somnis i Nuestra Señora de Lourdes. Aquestes, amb un total de 18 places per aula, es troben al CEIP Armelles, CEIP Bernat Artola, CEIP Blasco Ibáñez, CEIP Benadressa, CEIP Bisbe Climent, CEIP Ejército, CEIP Herrero, CEIP Illes Columbretes, CEIP l’Illa, CEIP Mestre Canós i CEIP Sant Agustí.

Te puede interesar
Lo más visto