Castelló invertirà 2,5 milions per millorar la gestió ambiental dels bombejos del sistema de clavegueram i del protocol de pluges

Transició Ecològica valorarà les millores que es presenten de caràcter ambiental i fomenten l'economia circular

General 14 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
10-11-2021. Fernando Navarro i técnics municipals, jornada guia sistemes drenatge sostenible

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló inicia aquest dijous l'expedient per a renovar la contractació mitjançant procediment obert del nou servei de conservació i manteniment de les estacions de bombament de la xarxa municipal de clavegueram y de les infraestructures davant les pluges. La Regidoria de Transició Ecològica reforçarà la gestió ambiental per a reduir el risc d'impacte ambiental, potenciar l'economia circular i assegurar la màxima capacitat d'evacuació en episodis de pluja, amb un pressupost de 2,5 milions d'euros per als pròxims quatre anys.

“En la nova contractació hem apostat per valorar més enllà del preu mínim aquelles ofertes que incorporen equips i tècniques innovadores i sostenibles per a fomentar l'economia circular i reduir el consum de recursos energètics. Des de l'Ajuntament treballem per a adaptar la nostra infraestructura de clavegueram i sanejament per a mitigar les conseqüències del canvi climàtic”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

També es valoraran millores encaminades a facilitar el control de la xarxa de clavegueram i sanejament que potencien el monitoratge de la xarxa i la realització d'estudis de modelització hidràulica.

La contractació tindrà una duració de quatre anys amb un pressupost màxim de 2,5 milions, amb un cost anual de 537.036 euros.

El servei engloba la inspecció i la neteja de la xarxa de clavegueram, com la revisió del seu funcionament, desobturació de la xarxa pública de clavegueram i inspecció de conduccions i actuacions preventives davant pluges d'alta intensitat. Aquesta actuació tindrà l'objectiu, d'una banda, d'evitar possibles obstacles en les conduccions i elements de la xarxa de clavegueram, i preparar la infraestructura davant episodis de pluja que garantisquen la seua màxima capacitat d'evacuació.

El nou programa, així mateix, haurà de fomentar l'ús de vehicles de baixes emissions de C02, en compliment d'una condició ambiental de la Llei de Contractes del Sector Públic de 2014, que transposa les directives de la Unió Europea.

Te puede interesar
Lo más visto