Castelló mobilitza 29 milions d'euros en obra pública durant aquest any

Marco destaca l'impuls a projectes que milloren el benestar ciutadà, generen ocupació i ajuden al teixit social i econòmic

Economía 14 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
10-11-21 Marco y López visitan las obras del CEIP Herrero

L'Ajuntament de Castelló ha mobilitzat aquest any 28,9 milions d'euros en obra pública, a través de projectes ja executats, en execució o en licitació. “Obres que transformen la ciutat i milloren el benestar dels nostres veïns i veïnes, al mateix temps que contribueixen a reactivar Castelló”, ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Els quasi 29 milions que hem mobilitzat en els últims mesos des de l'Ajuntament estan generant llocs de treball i diversificant la contractació pública, de manera que s'està ajudant a pal·liar els efectes de la crisi sanitària de la covid-19 sobre la ciutadania i el teixit econòmic i productiu local”, ha recalcat Marco.

Dels 28,9 milions, més de 19,8 són de projectes cofinançats amb fons europeus, com la millora del Camí la Ratlla que ja està executada, el Centre d'Envelliment Actiu i Saludable que està en execució o la millora de la mobilitat ciclista de l'avinguda Lledó, que està adjudicada i de la qual s'està redactant el projecte per a començar les obres. També destaca de fons europeus la renovació de l'enllumenat públic en zones de tots els districtes, el projecte integrat d'eficiència energètica municipal amb la instal·lació de punts de recàrrega o la licitació de la reforma de la Pèrgola.

Els altres 9,1 milions d'euros mobilitzats durant aquest any corresponen a inversions contemplades en els pressupostos municipals, com el Pla d'Inversions de Reactivació Econòmica (Pirecas), el pla de reforma d'espais urbans, millores en el cementeri, i les obres del Pla Edificant, els treballs del qual estan en marxa en els col·legis Vicent Marçà i Herrero, i en tramitació a les escoles Sebastian Elcano i Mestre Canós.

L'alcaldessa de Castelló, acompanyada del regidor d'Urbanisme, José Luis López, i de tècnics municipals, ha visitat recentment el col·legi Herrero, que s'està rehabilitant en el marc del Pla Edificant. López, per part seua, ha posat l'accent en la importància “de contribuir a generar impactes positius tant en la ciutadania com en l'economia local a través de l'obra pública”.
 

Te puede interesar
Lo más visto