Oltra: "La Comunitat Valenciana rebrà 8,7 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la violència de gènere"

Aquesta quantitat es destinarà a finançar les mesures prevenció, protecció i atenció a les víctimes i les necessitats derivades de la pandèmia

Economía 13 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
rp_consell_02OK (3)

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que la Comunitat Valenciana rebrà 8,7 milions d'euros del repartiment de fons corresponent al Pacte d'Estat contra la violència de gènere, per a continuar lluitant contra la violència masclista.

Així s'ha acordat en la primera reunió presencial de la Conferència Sectorial d'Igualtat des de l'inici de la pandèmia, que s'ha celebrat hui al Senat d'Espanya, presidida per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en la qual ha participat la vicepresidenta Oltra.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquesta quantitat és resultat de l'increment acordat en la Sectorial celebrada el mes de juny passat per a l'aplicació del Pacte d'Estat per part dels ajuntaments i les comunitats autònomes.

En concret, pel que respecta als fons per a les autonomies, serviran per a contribuir al finançament de qualsevol mesura de prevenció, protecció i atenció posades en marxa per a assistir a víctimes de totes les formes de violència contra les dones.

També podran destinar-se per a fer front a necessitats en matèria de violència de gènere derivades de la declaració de l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19.

Oltra ha destacat l'esforç que s'està fent en la Comunitat Valenciana a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a combatre aquest tipus de violència i atendre les dones víctimes i als seus fills i filles, que es posa de manifest amb els quasi 30 milions d'euros que es destinaran en 2022, un 6,4% més que en 2021.

"De fet -ha apuntat- dels 60 milions d'euros previstos en el Pacte per a cinc anys, s'ha passat a 108,5 milions, un 81% més del compromés".

Criar, cuidar i curar

Entre els temes abordats hui en la Sectorial, Oltra ha ressaltat també la constitució de la Mesa sobre el sector de cuidar, "un treballat exercit tradicionalment per dones sense que tinga un reconeixement ni un prestigi públic".

En aquest sentit, ha destacat la necessitat de "posar damunt de la taula la importància que aquest sector econòmic fonamental té per al sosteniment de la vida", i ha ressaltat que durant la pandèmia "s'ha revelat com es pot prescindir de moltes coses, però mai de criar, cuidar i curar".

En aquest marc es troba el "Pla Corresponsables impulsat pel Ministeri d'Igualtat per al qual la Comunitat Valenciana rebrà 14,7 milions d'euros en subvencions directes als ajuntaments i que permetrà "implementar la professionalització del treball de cuidar a xiquets i xiquetes menors de 14 anys i també a persones majors dependents".

Per a Oltra aquest pla és una mostra del "treball coordinat de les administracions per a aconseguir oportunitats laborals per a tots i totes, però especialment per als col·lectius més vulnerables que són els que més dificultats tenen per a trobar un treball, com és el cas de les dones".

Per això, el Pla Corresponsables contribueix a crear ocupació de qualitat, fomentant la dignificació del treball a través del reconeixement i la certificació de l'experiència professional".

Te puede interesar
Lo más visto