Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'aeroport de Castelló organitza un 'Business Fòrum' per a afavorir el desenvolupament del sector aeronàutic de la Comunitat Valenciana

L'esdeveniment reunirà el 23 de novembre a 40 ponents per a abordar els reptes de futur de la indústria i promoure oportunitats de negoci

General 17 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
visita_subd-2 (1)

L'aeroport de Castelló organitza la primera edició del 'Aeroport Castelló Business Fòrum', que tindrà lloc el pròxim 23 de novembre en la terminal de passatgers i passatgeres. El fòrum pretén exercir un paper aglutinador del sector aeronàutic i aeroespacial de la Comunitat Valenciana, a fi d'estimular el seu desenvolupament i relació amb altres àmbits econòmics. A més, té com a objectiu reforçar la implicació del sector empresarial en l'estratègia de futur de l'aeroport i que aquest es conceba com un espai d'oportunitats.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha destacat que la trobada, amb un marcat perfil professional i empresarial, persegueix "afavorir l'intercanvi d'informació i propiciar una xarxa de contactes de la qual es puguen derivar oportunitats de negoci vinculades als àmbits aeronàutic i aeroespacial". En aquest sentit, ha incidit en les potencials sinergies que es poden crear entre la indústria aeronàutica i altres sectors econòmics tradicionals amb vocació de diversificació.

El conseller ha destacat l'objectiu de l'aeroport de Castelló d'exercir de palanca de desenvolupament del sector en la Comunitat Valenciana. Ha assenyalat que es tracta d'una indústria "d'alt valor afegit, generadora d'ocupació qualificada i molt lligada a la innovació, per la qual cosa pot contribuir a la diversificació econòmica i a la generació d'ocupació en el territori".

D'altra banda, Arcadi España ha exposat que la celebració de la jornada servirà per a promoure la participació d'agents, operadors empresarials i entitats "amb els quals l'aeroport de Castelló desitja compartir una aliança estratègica en el disseny del seu full de ruta per als pròxims anys".

La ZAC de l'aeroport

El fòrum situarà en primer pla la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC), la reserva de sòl de més de dos milions de metres quadrats on està previst desenvolupar un pol empresarial vinculat als sectors aeronàutic i logístic. Es tracta d'un projecte inclòs per la Generalitat en l'Estratègia Valenciana de Recuperació, amb una inversió prevista de 105 milions d'euros.

'Aeroport Castelló Business Fòrum' aposta per una dinàmica àgil de microponències, estructurades en sis blocs temàtics. Prop de 40 ponents, entre empreses, universitats, instituts tecnològics, centres d'investigació, 'start-ups' i entitats públiques, participaran en l'esdeveniment, les conclusions del qual s'incorporaran al full de ruta de l'aeroport.

El primer bloc girarà entorn de l'activitat comercial; el segon abordarà l'àmbit de la indústria aeronàutica i la seua relació amb altres sectors industrials; el tercer, incidirà en la formació; el quart, investigació i innovació; el cinqué, emprenedoria i ecosistema 'start-up'; i el sisé versarà sobre sostenibilitat.

En l'obertura del fòrum intervindran el conseller Arcadi España i el secretari general del Ministeri d'Indústria, Raúl Blanco. A més, la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, abordarà al costat del president de la CEV-Castelló, Sebastián Pla, i la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, la rellevància de la col·laboració públic-privada en el desenvolupament del sector aeronàutic.

Respecte a les persones ponents, hi haurà representants de les següents entitats: Air Nostrum; Wizz Air; Volotea; Aviadev Europe; Euroairlines; Visit València; Introducing Castelló; Brok-air Aviation Group; e-Cube Solution; Galactica; Associació Valenciana de la Indústria de l'Automoció (AVIA); Col·legi d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV); Federació Empresarial de la Fusta i el Moble (Fevama); Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSID) de la UPV; Panamedia Escola de Pilots; Direcció General de Formació Professional; Simcrew Training, Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit); Universitat Jaume I (UJI); Institut Universitari CMT; Comet Enginyeria; Fundació Globalis; CEEI-Castelló; Arkadia Space; Espaitec, Bigbang Angels; 1070 KM Hub; Cuatroochenta; S2 Grup; Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics d'Espanya (COIAE) i BP.

Zona expositiva

A més d'oferir un entorn especialitzat de 'networking', l'Aeroport Castelló Business Fòrum' comptarà amb un espai expositor en el qual participaran empreses i instituts tecnològics per a mostrar innovacions industrials vinculades al sector.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter