Un total de 25 ajuntaments es beneficien de les ajudes de Transició Ecològica per a executar els seus plans locals de prevenció d'incendis

La Conselleria d'Agricultura instrueix, revisa, valora i resol l'amb-cessió en menys d'un mes des que acabara el termini de presentació de sol·licituds

General 16 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
ayuntamiento-de-castellon

La Conselleria de Transició Ecològica ha resolt la concessió d'ajudes per a l'execució dels Plans Locals de Prevenció d'Incendis Forestals (PLPIF), que beneficia a un total de 25 ajuntaments. La Conselleria ha instruït, revisat, valorat i publicat la llista de beneficiaris en menys d'un mes, des que acabara el termini de presentació de sol·licituds el passat 15 d'otubre.

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín, ha destacat l'esforç dels tècnics i serveis administratius per a accelerar el procediment de concessió.

Les ajudes, per valor de 493.000 euros, subvencionen la millora de pistes i camins forestals, l'adequació de depòsits d'aigua per a la prevenció i extinció d'incendis, així com l'execució de tallafocs i altres punts estratègics per a la gestió de la prevenció.

El conjunt d'ajuntaments beneficiats (10 de la província de Castelló, 10 de València i un d'Alacant) 21 d'ells reben una ajuda del 90% del cost dels treballs, l'objectiu dels quals és el de minimitzar el nombre d'incendis i el mal associat.

La Conselleria ha valorat la gran acceptació de la convocatòria i ha anuncia-do que durant el primer trimestre de 2022 traurà una nova, per un import de 1,3 milions d'euros -ampliables en el debat pressupostari fins a 1,6 milions d'euros- per a l'execució dels esmentats plans i desenvolupar les mesures i accessions previstos en els plans de prevenció de demarcació.

390 plans aprovats

El director general de Prevenció d'Incendis Forestals ha posat en relleu l'impuls de la Conselleria per a facilitar als municipis la redacció dels seus plans locals de prevenció i per a agilitar la seua aprovació.

El departament espera tancar l'any amb, almenys, 390 documents locals de prevenció aprovats, que representa el 75% del total.

En aquest sentit, cal recordar que durant aquesta legislatura s'han aprovat un total de 285 nous plans, enfront dels 34 dels 12 anys anteriors, mentre que un altre mig centenar encara la fase final de tramitació de manera que culminarà l'aprovació abans que acabe 2021.

Te puede interesar
Lo más visto