Orpesa celebra la Setmana Violeta amb un ampli programa contra la violència de gènere

La Regidoria d'Igualtat ha organitzat tallers per a tots els centres educatius i un programa en el qual destaquen conferències, projeccions i la segona edició de la marxa nocturna

Educació 21 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
Programación Semana Violeta

El municipi d'Orpesa ja el té tot llest per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra cada 25 de novembre, i ho fa amb una programació dirigida a tots els públics i, especialment, als més joves de la localitat. I és que entre les novetats d'enguany destaquen diversos projectes que arribaran a les aules dels centres educatius en els pròxims dies.

Uns programes que, tal com assenyala la regidora d'Igualtat, Micaela Bermúdez, “per als quals enguany hem incrementat els fons, perquè creiem que l'única manera efectiva per a erradicar la violència de gènere mitjançant la prevenció és l'educació”. És per això que a més d'una altra edició del programa d'educació afectiu-sexual dirigit a alumnes de cinqué i sisé de Primària dels col·legis Degà Martí i La Mediterrània, els estudiants de l'institut Torre del Rei participaran en el taller ‘Sexualitats positives i sense violència’, impartit per l'especialista Erick Pecador. 

Un programa que també comptarà amb activitats de formació per al professorat per a posar a la seua disposició eines útils i necessàries per a la prevenció, així com amb conferències obertes a la població en general i a mares i pares en particular. I els estudiants d'ESO, Batxillerat i cicles formatius se sumaran a dues sessions del taller impartit per Sara Order, una proposta de l'Associació per la Coeducació.

La programació de la denominada Setmana Violeta arrancarà el 24 de novembre en la plaça Major amb una activitat per a l'alumnat d'Infantil i Primària sota el títol ‘Campanya de vacunació contra el virus de la violència de gènere’ i amb el repartiment de punts violetes en comerços locals a càrrec dels estudiants de Torre del Rei. Serà l'endemà quan tinga lloc la lectura del manifest institucional contra la violència de gènere, a les 19.00 hores a les portes del consistori, en el qual “enguany hem volgut fer partícips a les associacions, entitats locals i centres educatius ja que considerem que tenen molt a dir”, explica Bermúdez.

A aquest acte li seguirà la segona edició de la marxa nocturna que transcorrerà pels principals carrers del centre del municipi i que constarà d'un recorregut de 2,5 quilòmetres. Es tracta del “acte més multitudinari del programa d'enguany que naix amb el ferm objectiu de donar visibilitat a la violència de gènere i perquè totes aquelles persones que neguen la seua existència entenguen que aquesta xacra existeix i cal erradicar-la d'una vegada per sempre”. 

La programació d'enguany la completen la conferència titulada ‘Violència contra les dones en la parella en temps de pandèmia’, a càrrec de la catedràtica Victoria A. Ferrer (el dia 25, a les 17.30 en el saló de plens de l'Ajuntament); i una sessió de cinefòrum en la qual els participants podran visualitzar ‘Biografia d'un cadàver’, que va obtindre el Goya al millor curt 2021, i ‘El proxeneta’, tots dos de Mabel Lozano. Una sessió que se celebrarà el dia 26, a les 19.00 hores en el *Espai Cultural, i que inclourà un debat entorn de les temàtiques de les projeccions.

Amb tot, la regidora encarregada de l'àrea ha explicat que “des de la Regidoria d'Igualtat hem confeccionat un programa en el qual s'inclouen activitats per a la ciutadania en general i projectes educatius en els centres per a fer veure als més xicotets i joves que la violència de gènere és la pandèmia social de la nostra societat actual”. 

Te puede interesar
Lo más visto