L'equip de govern de la Diputació proposa l'aprovació de una declaració institucional en el pròxim ple reclamant un finançament just per a la Comunitat Valenciana

El president, José Martí, anima a la ciutadania a participar en la manifestació que la Plataforma Per un Finançament Just convocat per a dissabte que ve a Castelló

Economía 17 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
_DSC5031

El Grup Socialista i el Grup Compromís proposaran hui en la Junta de Portaveus de la Diputació l'aprovació d'una declaració institucional en el ple del pròxim dimarts reclamant un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

El president José Martí ha explicat que amb aquesta iniciativa es pretén «reclamar una reforma immediata del sistema de finançament tants anys retardada i que tant ha perjudicat la societat valenciana». En aqueix sentit, ha afirmat que un nou model de finançament amb recursos suficients i repartits equitativament entre les comunitats autònomes «permetria a les valencianes i als valencians tindre uns serveis públics fonamentals dignes, eliminant la discriminació cap a la ciutadania’».

Sobre aquest tema, Martí ha exigit que s'establisquen «mecanismes de compensació perquè es realitzen unes inversions ajustades al pes poblacional del territori valencià», i ha convidat a tota la societat valenciana a participar en la manifestació convocada dissabte que ve a Castelló per la Plataforma Per un Finançament Just.

Martí ha recordat que la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA) va publicar recentment un informe que posa de manifest que la Comunitat Valenciana és la que pitjor finançada i que rep un 10% menys de recursos que la mitjana estatal, així com un 29% menys respecte a l'autonomia millor finançada. «Són diferències insostenibles que generen desigualtats entre la ciutadania espanyola de les diferents comunitats autònomes», explica el president, raó perquè «urgeix corregir la situació perquè Comunitat Valenciana reba uns ingressos addicionals que li corresponen, de 1.325 milions d'euros a l'any».

Te puede interesar
Lo más visto