Cs aconsegueix la unanimitat de les Corts per a frenar l'enderrocament del poblat marítim Torre La Sal

Eduardo del Pozo defensa modificar la llei de Costas “per a preservar aquest conjunt de cases típiques mediterrànies de gran valor patrimonial i turístic”

Política 17 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
20211116 Del Pozo comisión

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha aconseguit el vot unànime de tots els grups parlamentaris de la Cambra per a frenar l'enderrocament del poblat marítim Torre La Sal, pertanyent al municipi de Cabanes, a la província de Castelló.

El diputat de Cs Eduardo del Pozo ha impulsat una Proposició No de Llei (PNL), que ha resultat transaccionada pels grups, en la qual es demana paralitzar l'expedient d'enderrocament i que s'òbriga una taula de diàleg entre la Direcció General de Costas del Ministeri de Transició Ecològica, l'Ajuntament de Cabanes i els propis veïns afectats per a “abordar la situació i garantir el futur del nucli residencial”.

Tal com ha explicat el parlamentari, “aquests habitatges construïts fa més de 150 anys, que ara estan en perill de desaparéixer per trobar-se en domini públic marítim terrestre, compten amb escriptures públiques i van ser construïdes molt abans que entrara en vigor la Llei de Costas de 1969”. “Parlem d'un poblat compost per cases típiques mediterrànies, que tenen un gran valor patrimonial i turístic, per la qual cosa el Govern valencià ha d'intervindre d'alguna manera i fer tot el possible per a impedir la seua desaparició”, ha afegit.

“Aquests habitatges sempre han sigut considerades com a urbanes des de l'Ajuntament de Cabanes i els seus propietaris han pagat sempre tant l'impost de béns urbans com la taxa de fems”, ha conclòs Del Pozo, qui també ha aconseguit que s'inste el Consell a proposar la modificació de la Llei de Costas per a protegir aquests habitatges. A més, Cs ha proposat que “la Conselleria d'Educació estudie la possibilitat d'implementar instruments per a la protecció cultural i patrimonial de prop de 80 habitatges de Torre La Sal”.

Te puede interesar
Lo más visto