La nova ordenança d'ocupació del domini públic municipal de Castelló ja està en vigor

Ribes destaca la importància del text per a harmonitzar el règim d'autorització de les sol·licituds d'aprofitament de la via pública

General 17 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
16-11-21 Jorge Ribes terrazas

L'Ordenança reguladora de l'ocupació del domini públic municipal, que modifica i adapta l'Ordenança municipal reguladora de l'ocupació de la via pública mitjançant taules i cadires i altres elements auxiliars, ha entrat en vigor aquesta setmana. “La nova ordenança actualitza i harmonitza el règim d'autorització de les sol·licituds d'aprofitament especial i ús privatiu de la via pública, que van en augment”, ha explicat el regidor responsable d'Ús de l'Espai Públic, Jorge Ribes.

Entre els canvis que introdueix la nova ordenança destaca el que té a veure amb els límits màxims d'ocupació de les terrasses, ampliant-los en casos excepcionals i prèvia autorització tècnica. Així, es contempla una excepció a l'article pel qual no pot autoritzar-se en la via pública una superfície superior al 100% de la destinada a ús públic del local.

D'aquesta manera, l'ordenança, i donada la realitat existent a Castelló respecte a la reduïda superfície de nombrosos locals o establiments, sobretot els situats en el centre històric, preveu que, de manera excepcional, per a aquells que disposen o hagen disposat d'autorització, i sempre que el tècnic o la tècnica municipal competent el considere, de manera motivada, podrà eximir-se del compliment d'aquesta limitació, sempre que hi haja espai suficient per a complir la resta de condicions espacials fixades i que es garantisca que el mobiliari autoritzat pot ser emmagatzemat a l'interior del local o establiment al tancament de l'activitat.

L'Ordenança reguladora de l'ocupació del domini públic municipal actualitza la de taules i cadires i també contempla un altre tipus d'activitats que cada vegada són més freqüents i que es desenvolupen en el domini públic local, entre elles activitats de tipus cultural, esportiu, gastronòmic i festiu.
 

Te puede interesar
Lo más visto