VÍDEO-RESUM de l'extinció del foc del cotxe accidentat el passat dimecres a Sot de Ferrer (Castelló)

L'incendi es va extinguir a les 20 h d'ahir

Successos 18 de noviembre de 2021 Redacció Redacció

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló va intervindre ahir des de primera hora de la vesprada en un incendi originat després de l'accident d'un vehicle, del quales va rebre avís a les 16 h d'aquest dimecres. Tot va succeir quan un camió que transportava 33.000 litres de gasoil es va incendiar mentre circulava per l'A23 a l'altura de Sot de Ferrer (Castelló). El conductor va poder eixir i ser atés pels mitjans sanitaris. 

No obstant això, a conseqüència del sinistre el vehicle es va incendiar per complet, originant-se un greu incendi que va obligar a una àmplia mobilització de mitjans del Consorci. Aquest va mobilitzar quatre dotacions de bombers i un vehicle de risc químic dels parcs d'Alt Palància, Plana Baixa i Baix Maestrat, a més d'un camió nodrissa de 35.000 litres de capacitat per a proveir d'aigua. D'altra banda, el Consorci va mobilitzar també tres unitats de bombers forestals de la GVA-Sgise, per a sufocar l'incendi generat en la vegetació confrontant, i donar suport hidrant als camions de bombers del Consorci. 

La Generalitatva activar el Pla Especial de Transport de Mercaderies Perilloses en la seua Situació 1 Tipus 4, i el Consorci de Bombers de Castelló ha sol·licitat el confinament preventiu de la localitat de Soneja per possible afecció a causa del fum. Cal recordar que al llarg de tota la vesprada la carreteraes va mantindre tallada i la Guàrdia Civil ha habilitat vies alternatives. 

A les 20 h es va donar per extingit l'incendi, encara que els bombers romandran en la zona refrescant l'estructura del camió afectat a l'espera que procedisquen a la seua retirada. A més, s'ha autoritzat l'alçament del confinament preventiu de la localitat de Soneja. 

En els treballs d'extinció es van utilitzar mes de 100.000 litres d'aigua i sobre 400 litres de espumògen. El servei es va donar per finalitzat a les 23:30h desactivant-se el pla especial enfront d'accidents en el transport de mercaderies perilloses.

Te puede interesar
Lo más visto