Castelló avança en l'aprovació definitiva del Pla General Estructural

La Junta de Govern Local dona llum verda al document modificat tenint en compte informes sectorials per a elevar-lo al ple

General 19 de noviembre de 2021 Redacció Redacció
unnamed (1)

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui el document modificat de la proposta de Pla General Estructural (PGE) aprovada provisionalment per l'Ajuntament en el ple del 28 de juny d'enguany, a l'efecte de la seua incorporació en la documentació remesa a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Castelló el passat 1 de juliol.

L'informe que ha passat hui per Junta de Govern Local modifica, completa i corregeix algunes de les determinacions de la documentació ja aprovada al juny, assenyalades en informes sectorials sol·licitats pel Servei Territorial d'Urbanisme. El document s'elevarà al ple ordinari del pròxim dijous, 25 de novembre, i es remetrà després a la Comissió Territorial d'Urbanisme a l'efecte de l'aprovació definitiva del Pla General Estructural, prevista per al mes de desembre.

“Estem fent els passos definitius perquè Castelló tinga el Pla General aprovat com més prompte millor. Des de l'Ajuntament treballem per a agilitzar la tramitació que ja està en la seua fase final i la setmana vinent elevarem a ple el document que permetrà a la Comissió Territorial d'Urbanisme l'aprovació definitiva del Pla General Estructural”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “El Pla General és de vital importància per a Castelló, perquè serà una palanca de recuperació social i econòmica, i crearà noves oportunitats sota criteris de sostenibilitat i de benestar per als nostres veïns i veïnes, fent un ús racional del territori”, ha destacat Marco.

Per part seua, el regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha detallat que en aquest document d'esmenes s'han tingut en compte 26 informes sol·licitats pel Servei Territorial d'Urbanisme i emesos per diferents administracions i organismes. “Els canvis incorporats en la documentació obeeixen a l'esmena d'errors o omissions d'escassa entitat, a l'actualització de la normativa sectorial aplicable i a l'aclariment de termes i conceptes que milloren el document, encara que sense alterar el contingut substancial de la proposta del Pla General aprovada provisionalment el 28 de juny”, ha ressaltat López.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha explicat que el document d’esmena en el Pla General Estructural permetrà solucionar qüestions tècniques d'acord amb les normatives vigents. “Cada tràmit que realitzem és important per a avançar cap a un nou model urbanístic que prioritze el benestar ciutadà, ampliar les zones verdes i un model econòmic sostenible”, ha manifestat Garcia.

“Encarem la recta final per a aprovar el nou Pla General Estructural de Castelló. Hui incloem qüestions tècniques per a adaptar-nos a les noves normatives després d'haver superat els informes requerits a diferents administracions amb un criteri favorable”, ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro, que destaca que l'equip de govern “ha desenvolupat un treball minuciós per a il·luminar un planejament que atenga la majoria de la ciutat i projecte un creixement sostenible i racional que ajude la recuperació i a mitigar l'emergència climàtica”.
 

Te puede interesar
Lo más visto