La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Bravo assegura que la xarxa de centres "genera llits de confiança" en les afectades per a ajudar-les a "poder eixir de l'infern"
General29 de noviembre de 2021RedaccióUna mitjana de sis dones víctimes de violència de gènere han acudit per primera vegada a rebre ajuda en la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte en aquest 2021. En concret, un total de 1.052 víctimes han acudit per primera vegada a un dels 33 centres que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té desplegats entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana.
La consellera Gabriela Bravo ha revelat aquestes dades la vespra del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere que se celebra, per mandat de l'ONU, cada 25 de novembre. En aquest sentit, la consellera de Justícia ha recordat que la xarxa d'oficines "forma part de l'ecosistema de recursos que la Generalitat ha desplegat per a generar en les víctimes llits de confiança i que senten que tenen a la seua disposició totes les mesures d'atenció i protecció per a poder eixir de l'infern en el qual viuen elles i les seues famílies".
En el període comprés entre gener i setembre d'enguany, les oficines van atendre, per primera vegada, a un total de 1.569 persones per la seua condició de víctimes. D'elles, el 67 per cent corresponien a víctimes de violència de gènere que és la primera causa d'assistència en la xarxa des de 2018.
En relació amb l'edat de les dones, quasi un terç es troba entre els 31 i 40 anys i el 26 per cent té entre 41 i 50. Més de la meitat d'elles té, a més, fills o filles al seu càrrec.
Per províncies, la de València és la que més víctimes ha atés (650), seguida d'Alacant (450) i Castelló (143).
"Davant aquestes xifres, -ha dit la consellera- és una absoluta irresponsabilitat que hi haja qui encara considere la violència de gènere com un problema privat, el banalitze o intente fer comparacions odioses des de posicions reaccionàries. La violència de gènere és un problema d'Estat i consegüentment cal tractar-lo. Per això és necessari que totes les institucions públiques i la societat civil treballem conjuntament per a erradicar-ho", ha conclòs.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
El nou sistema de compra en línia permet als veïns adquirir productes del Mercat Central i Sant Antoni i arreplegar-los en taquilles distribuïdes per tota la ciutat.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Un concert molt especial per al 22 de novembre, dia de Santa Cecília
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança