Sis dones que pateixen violència de gènere acudeixen cada dia per primera vegada a una oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte en 2021

Bravo assegura que la xarxa de centres "genera llits de confiança" en les afectades per a ajudar-les a "poder eixir de l'infern"

General29 de noviembre de 2021RedaccióRedacció
Atencion-a-victimas-de-delitos
Font: Asapme.org

Una mitjana de sis dones víctimes de violència de gènere han acudit per primera vegada a rebre ajuda en la Xarxa d'Oficines de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte en aquest 2021. En concret, un total de 1.052 víctimes han acudit per primera vegada a un dels 33 centres que la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té desplegats entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La consellera Gabriela Bravo ha revelat aquestes dades la vespra del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere que se celebra, per mandat de l'ONU, cada 25 de novembre. En aquest sentit, la consellera de Justícia ha recordat que la xarxa d'oficines "forma part de l'ecosistema de recursos que la Generalitat ha desplegat per a generar en les víctimes llits de confiança i que senten que tenen a la seua disposició totes les mesures d'atenció i protecció per a poder eixir de l'infern en el qual viuen elles i les seues famílies".

En el període comprés entre gener i setembre d'enguany, les oficines van atendre, per primera vegada, a un total de 1.569 persones per la seua condició de víctimes. D'elles, el 67 per cent corresponien a víctimes de violència de gènere que és la primera causa d'assistència en la xarxa des de 2018.

En relació amb l'edat de les dones, quasi un terç es troba entre els 31 i 40 anys i el 26 per cent té entre 41 i 50. Més de la meitat d'elles té, a més, fills o filles al seu càrrec.

Per províncies, la de València és la que més víctimes ha atés (650), seguida d'Alacant (450) i Castelló (143).

"Davant aquestes xifres, -ha dit la consellera- és una absoluta irresponsabilitat que hi haja qui encara considere la violència de gènere com un problema privat, el banalitze o intente fer comparacions odioses des de posicions reaccionàries. La violència de gènere és un problema d'Estat i consegüentment cal tractar-lo. Per això és necessari que totes les institucions públiques i la societat civil treballem conjuntament per a erradicar-ho", ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto