Ximo Puig avança que la Comunitat Valenciana ja compta amb 400 milions d'euros de fons europeus per a projectes d'economia circular

El president de la Generalitat ha participat en el fòrum sobre economia circular i lluita contra el canvi climàtic Ecoforum 2021 organitzat pel periòdic Mediterrani

General 02 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
211201_PRE_foto2_ECOFORUM

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Comunitat Valenciana ja compta amb 400 milions d'euros de fons europeus per a projectes d'economia circular. Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el fòrum sobre economia circular i lluita contra el canvi climàtic Ecoforum 2021.

En el transcurs de l'acte, el president ha destacat que els projectes d'economia circular, que es posaran en marxa l'any vinent, se centraran en aspectes com el reciclatge de residus, l'agricultura circular, el sanejament i depuració, autoconsum en sectors industrials i biogàs, i seran una realitat gràcies als fons europeus que rebran a través de transferències directes tant municipis con empreses.

Sobre l'aposta per l'economia circular, Ximo Puig s'ha referit a l'últim Informe per a una Europa Competitiva del qual es desprén que l'aplicació d'aquest model permetria reduir el 70% de les emissions, així com crear mig milió d'ocupacions i millorar la balança comercial en un 2% del PIB, tan sols en un any.

Així mateix, el cap del Consell s'ha referit al concepte de "política circular" com la seua aposta per integrar a tots els sectors econòmics en la transformació del model. En aquest sentit ha assegurat que és necessari assumir el repte de "salvar el planeta, ajudar a cada sector en aqueixa transició, generar estabilitat i rescatar a qui el necessite", així com incorporar la innovació "per a fer una realitat els objectius de desenvolupament sostenible".

En el seu discurs, Ximo Puig ha recordat que vivim en un context d'extremada complexitat pels efectes de la pandèmia, en l'encariment de l'energia, els problemes de subministraments que fa que hàgem de "accelerar aquestes transicions i donar-li cobertura a "una reconstrucció econòmic i social de la Comunitat".

Ajudes per a l'eficiència energètica

Durant la seua intervenció, el president ha anunciat que el sector ceràmic i la resta de sectors de gran implementació a la província de Castelló podran acollir-se a les ajudes de la 5a fase del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana. En aquesta fase, la Generalitat destinarà 44 milions d'euros amb els quals es prioritzarà la millora energètica.

En aquest sentit, ha recordat que la Comunitat Valenciana té sectors qualificats com "molt sensibles al consum energètic" com la ceràmica, el tèxtil, el calçat o l'automòbil, als quals la Generalitat secundarà per a minimitzar l'impacte provocat per l'actual situació energètica.

Finalment, el responsable del Govern valencià ha destacat que l'evolució econòmica de la província de Castelló en l'últim any, que l'ha situada com la província amb millor balanç econòmic, atés que ha experimentat una reducció de l'atur del 4,7%, així com un augment del 21% de les exportacions.

Te puede interesar
Lo más visto