Castelló celebra el Dia dels Drets Lingüístics amb música i teatre

 La història tètrica del joc de cartes ‘La Fallera Calavera’ i el concert ‘Arrel’ de Miquel Gil i Noèlia Llorens marquen els espectacles del cap de setmana

Cultura 03 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Concert 4D - ARREL

Teatre i música s’uneixen a Castelló per a celebrar el Dia dels Drets Lingüístics, que es commemora cada 4 de desembre. L’Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria de Cultura i la Regidoria de Plurilingüisme que dirigeixen Verònica Ruiz i Francesc Mezquita respectivament, ha preparat dos espectacles aquest cap de setmana al Teatre del Raval sumant-se així, mitjançant la cultura i l’ús del valencià, a les reivindicacions dels drets lingüístics.
 
El divendres 3 de desembre a les 20.00 hores serà el torn del teatre amb l’obra ‘La Fallera Calavera’ de la companyia Floc Teatre. Una història tètrica i divertida basada en el conegut joc de cartes de l’editorial de jocs valenciana Zombi Paella que ha captivat milers de valencians i valencianes.
 
A l’obra, és l’any 2027 i una fallera retorna a la vida la Nit de Tots Sants i es veu obligada a jugar al joc que porta el seu nom perquè el seu esperit estiga en pau per sempre. L'objectiu és arribar a Benidorm, on un poder ocult ha afegit el xoriç a la recepta de la paella i ha instaurat l'arròs amb coses.
 
L'obra teatral està escrita per Enric Aguilar i Eduard Costa (qui també dirigeix la funció) i compta amb les actrius Miryam Garcés i Mila Fernández, i els actors Jano de Miguel, Pau Blanco i Amadeo Llach.
 
Ja el 4 de desembre, també a les 20.00 hores, serà l’oportunitat per escoltar l’espectacle de folk valencià conduït per Miquel Gil i Noèlia Llorens "Titana". Les seues veus, juntament amb una formació musical liderada per Eduard Navarro, connectaran les arrels del nostre territori amb els temps actuals. Un concert que també compta amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià.
 
Les entrades per a ambdós espectacles es poden adquirir a través del web entrades.castello.es.

Te puede interesar
Lo más visto