Castelló reforçarà la presència policial en zones d'oci per a vetlar per les mesures anticovid

El tradicional mercat medieval del pont de desembre no es farà enguany per precaució per a evitar concentracions de persones

General 03 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
39542

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de l'Ajuntament de Castelló ha acordat augmentar la presència policial en les zones d'oci i restauració, i en aquelles on puga haver-hi alta concentració de persones amb l'objectiu de vetlar pel compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 i informar i conscienciar sobre les mateixes.

Així mateix, es reforçarà la col·laboració amb l'associació d'oci nocturn amb reunions periòdiques per a fer un control i un seguiment del compliment de les mesures. D'aquesta manera, els agents realitzaran controls en exteriors i en interiors per a comprovar el correcte compliment de mesures com l'ús de la màscara quan siga obligatòria i el control d'aforament; i es posarà l'accent principalment en la implantació del certificat covid-19 i les seues mesures derivades.

En el Cecopal  també s'ha donat compte de la suspensió del tradicional mercat medieval que se celebrava en el pont de desembre. Una decisió que es pren per precaució, al no poder garantir-se el compliment de les mesures de prevenció i seguretat davant la covid.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que “en els pròxims dies es reforçarà la vigilància en els entorns d'oci i restauració per a controlar que es compleix les mesures de seguretat davant el coronavirus, quant a aforaments, màscares i certificat covid”. “Treballarem en coordinació amb l'associació d'oci nocturn, per a reforçar així la prevenció”, ha apuntat.

Respecte a les actuacions policials de novembre, s'han realitzat 250 propostes de sanció. D'aquestes, 131 són per incomplir mesures de prevenció; altres 104 per consumir alcohol en la via pública; 11 per molèsties i reunions en domicilis o locals; 2 per no portar mascareta o portar-la incorrectament; i altres 2 per reunions en la via pública sense complir amb les mesures de prevenció i protecció davant la covid. Les últimes dades publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública situen la incidència acumulada de Castelló en 374,72 casos positius. Unes dades davant els quals el regidor de Seguretat Pública i Emergències, ha insistit en la necessitat que la ciutadania actue amb prudència i responsabilitat per a evitar contagis.

Te puede interesar
Lo más visto