Castelló organitza el primer congrés sobre la Marjaleria per a implicar la ciutat en la conservació de la seua riquesa ambiental

Transició Ecològica impulsa unes jornades divulgatives amb Gecen i el Grup AU per a posar en valor la importància de la seua protecció

General04 de diciembre de 2021RedaccióRedacció
30-11-2021 Francisco González, Fernando Navarro, Joan Castany

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat per als dies 10, 11 i 12 de desembre el Primer Congrés sobre la Marjaleria de Castelló, unes jornades divulgatives que impulsa al costat del Grup d'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) i el Grup Au d’Ornitologia per a implicar la població en la conservació i protecció de l'aiguamoll. Les jornades se celebraran en el Centre Cultural la Marina del Grau. Les persones interessades es poden inscriure en el correu electrònic [email protected] i el programa es pot consultar en el web castelló.es

“Serà un congrés divulgatiu obert a tota la ciutadania sobre la riquesa ambiental, agrària, històrica i paisatgística de la Marjaleria i per a explicar els motius per a la seua protecció i conservació”, ha exposat en roda de premsa el regidor de Transició Ecològica Fernando Navarro, qui ha estat acompanyat per Francisco González, de GECEN, i Joan Castany, del Grup Au d’Ornitolologia.

“Seran unes jornades perquè la ciutat i la Marjaleria es comencen a reconciliar i perquè els veïns tinguen clar que l'horitzó de reordenació de 10 anys que estableix el nou Pla General Estructural i la declaració d'impacte ambiental és una oportunitat per a redignificar la Marjaleria i restaurar la seua riquesa ambiental i, també, per als habitatges susceptibles de ser legalitzades”, ha continuat Navarro, qui ha afegit que aquest full de ruta servirà “per a tindre una ciutat en la qual viure millor, més rica ambientalment i amb una producció agrària activa”.

El congrés abastarà conferències sobre diferents àmbits de la Marjaleria. Respecte a la biodiversitat, Joan Castany ha explicat que hi haurà xarrades sobre les aus, amfibis i rèptils, peixos i algues aquàtiques. De la mà dels ponents Valentí Lesmes i Jordi Tárrega, de SEO Bird Life; Antonio Padrillo, de la Conselleria d'Emergència Climàtica; Berto Gil, de l'Associació Herpetològica Espanyola; i Joan Sanchís i Javier Barreda, del Grup Au.

Francisco González ha indicat que hi haurà altres ponències sobre la nova ordenació urbanística i de la infraestructura verda desenvolupada en altres espais periurbans com són el Parc Agrari del Baix Llobregat, els Carrisals d’Elx, o l'ús de l'aigua com a element fonamental del paisatge. Amb intervencions de Consuelo Leal i María Elena Gil, de l'Ajuntament de Castelló; Pilar Donat, de la Universitat d'Alacant; Sònia Callau, de la Diputació de Barcelona, Juan Miguel Montaner, de la Unió de Llauradors, i Julia Pineda i Jaume Puchalt, de CREAQCIO.

El congrés finalitzarà el diumenge 12 amb una anellament d'aus en la desembocadura del riu Sec i una ruta ciclista per la Marjaleria.

programació Marjaleria

Te puede interesar
Lo más visto