Nomdedéu: "l'atur de novembre reflecteix una millora en tots els sectors productius i en totes les franges d'edat"

El director general de Labora destaca que mai s'havia registrat un descens mensual tan pronunciat

Economía 07 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Enric_Nomdedeu-01-e1586351326282
Font: Economia3.com

El secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrat del mes de novembre en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals s'extrau que el nombre de persones inscrites a l'atur ha disminuït en 30.633 persones i el nombre total d'aturats s'ha situat en els 389.726.

El director general de Labora ha recalcat que "les dades d'atur registrat del mes de novembre reflecteixen la consolidació de la recuperació del mercat de treball en la Comunitat Valenciana, amb una millora en tots els sectors productius i en totes les franges d'edat".

Nomdedéu ha valorat especialment la xifra d'afiliacions a la seguretat social, que s'ha incrementat en més de 27.400 persones i ha destacat que "ens trobem davant la millor xifra de la sèrie històrica que coneixem".

El responsable d'Ocupació ha assenyalat que aquest mes la disminució de l'atur ha estat molt repartida, tant per segments d'edat com territorialment. En aquest sentit, l'ocupació ha millorat en 33 de les comarques valencianes i en tots els sectors productius.

El director general de Labora ha explicat que, des que es tenen dades, mai s'havia registrat un descens mensual tan pronunciat. Nomdedéu ha explicat que des de l'1 de novembre el fet que la renovació del *Darde haja deixat de ser automàtica, ha permés ajustar les xifres d'atur.

Procediment automàtic de renovació d'atur

El procediment automàtic de renovació va començar al març de l'any passat arran de la crisi provocada per la COVID-19. Al juliol d'enguany es va anunciar a nivell estatal que les persones desocupades haurien de renovar personalment la seua demanda, encara que la data d'entrada en vigor d'aquesta decisió es va deixar en mans de les autonomies.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació posa a la disposició de la ciutadania 3 vies per a fer efectiva la renovació. La demanda d'ocupació pot renovar-se a través de la seua pàgina web en l'apartat de Punt Labora (www.labora.gva.es), des de la recentment renovada aplicació GVA Punt Labora i des de telèfon 012 (96386000). En totes elles es pot renovar el dia indicat sense necessitat de desplaçar-se.

Les persones inscrites en Labora reben un avís mitjançant SMS i correu electrònic en el qual se'ls notifica que la seua pròxima renovació ja no serà automàtica i quan hauran de realitzar-la elles mateixes.

Te puede interesar
Lo más visto