Blanch (PSPV-PSOE) valora la baixada de l'atur a Castelló i que situa a la província amb més treballadors i treballadores que abans de la pandèmia

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic afirma que aquestes xifres són "un exemple indiscutible" que la recuperació econòmica "és real"

Economía 04 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
Blanch

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha valorat la baixada de l'atur a Castelló en 3.302 persones el mes de novembre, unes xifres que situa a la província en un nivell d'ocupació major que abans de la pandèmia el febrer de 2020. En concret, i segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social, aquest mes de novembre la província de Castelló ha registrat 3.302 aturats menys, per la qual cosa les persones inscrites en el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) són de 38.559.

El febrer de 2020, abans de la declaració de l'Estat d'Alarma per l'emergència sanitària, el nombre d'aturats era de 39.432. En termes percentuals, la província de Castelló té ara un 2,21 % menys d’aturats que abans de la Covid, la qual cosa la situa en el rànquing de les 20 províncies espanyoles que tenen un nivell d'ocupació per damunt del qual tenien abans de la pandèmia, i que aquest increment és més d'un 2% superior.

Blanch ha afirmat que aquestes xifres "són un exemple indiscutible que la recuperació econòmica és real, una recuperació justa i social en la qual el principal objectiu és que siga per a tots i totes sense que ningú es quede arrere"."Amb aquestes xifres estem en condicions de dir que tenim més treballadors i treballadores que abans de la pandèmia, que la recuperació ja s'ha iniciat, i serà potent i ferma", ha afegit.

A més, la província ha creat 5.000 llocs de treball i ha rebaixat la desocupació en tots els sectors. Referent a això Blanch ha destacat "el gran esforç d'empreses, autònoms, autònomes, treballadors i treballadores" així com "el caràcter emprenedor" i "el treball del teixit empresarial a les comarques de Castelló".

Te puede interesar
Lo más visto