Habitatge paga més de 2,6 milions d'euros a 1.390 famílies per a ajudes per a lloguer per motiu de la COVID-19

El pagament es refereix a dues resolucions de la Direcció General d'Emergència Residencial, la primera ja abonada íntegrament

Economía 04 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
unnamed (3)

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General d'Emergència Residencial ha previst el pagament de 2.627.816,37 euros, corresponent a ajudes per a lloguer per a aquelles persones o unitats de convivència afectades per la crisi generada per la COVID-19.

Segons ha explicat la directora general d'Arquitectura, Pura Peris, "les ajudes beneficien a un total de 1.390 famílies de la Comunitat Valenciana i possibilitaren poder mantindre l'habitatge en règim de lloguer".

Fins al moment, la Direcció General ha efectuat dues resolucions de concessió. Pel que fa a la primera resolució, les ajudes ascendeixen a 405.850,33 euros i la quantia dels quals ha sigut abonada, beneficiant a 226 unitats familiars. Per províncies, 180 corresponen a la província d'Alacant, 32 a Castelló i 14 a València.

Quant a la segona resolució, les ajudes concedides són de 2.221.966,04 euros i aniran destinades a 1.164 unitats familiars. D'elles, 782 corresponen a la província d'Alacant, 88 a la de Castelló i 294 a la de València.

Les ajudes es pagaran a mesura que la documentació requerida per la direcció general estiga completa. En la concessió d'aquestes ajudes s'ha prioritzat la data de la sol·licitud, aquella en la qual la documentació ha estat completa.

En el cas que, en esgotar-se l'import global existiren diverses persones beneficiàries amb el mateix grau de vulnerabilitat econòmica i amb la mateixa data de sol·licitud, es prioritzaran les sol·licituds presentades per dones en situació de família monoparental, víctimes de violència de gènere i les de major edat, per aquest ordre.

Les persones o unitats de convivència sol·licitants de les ajudes hauran d'aportar en un termini de 7 mesos des que els haja sigut abonada l'ajuda, la documentació que acredite que han abonat a la part arrendadora la renda corresponent als mesos per què se'ls haja concedit l'ajuda. Serà justificant, la transferència bancària realitzada, rebut bancari domiciliat o ingrés en efectiu en el compte de la part arrendadora.

Te puede interesar
Lo más visto