
"Emoció en colors": Manu Parra exposa la seua obra a Oropesa del Mar
La Sala d’Exposicions de l’Antic Hospital acull una mostra que es pot visitar fins al 21 de març
Castelló tornarà a gaudir d‘El Betlem de la Pigà’ al Teatre Principal. Serà el dissabte 18 de desembre, a partir de les 21.00 hores, quan l’obra teatral costumista, una de les senyals de sortida a les festes nadalenques a la ciutat, recupere sobre l’escenari la música de Matilde Salvador i els versos de Miquel Peris, que tornaran a recrear el caliu del forn, el misteri del Naixement, envoltat dels personatges més populars del Castelló del segle passat, de les danses i de la ironia dels personatges mitològics de la Plana, després que al 2020 no pogués representar-se per la situació socioasanitària i es transformés en un espectacle transmèdia.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz; juntament amb Marta Beltran, de l’Associació Betlem de la Pigà; Quique Pérez, de la Colla de la Dolçainers i Tabaleters; i José Vicente Ramón, gerent de la Fundación Dávalos Fletcher; han presentat aquest matí el cartell anunciador, que reflecteix amb molta claredat els personatges i símbols més definitoris de l'obra, juntament amb l’autor, el dissenyador Juan Fortanet.
La regidora apunta a que «el Betlem de la Pigà és una tradició escènica del Nadal castellonenc important, amb més de 30 anys de trajectòria, que suma el treball i l'esforç de molts col·lectius culturals locals». Des de l’Associació Betlem de la Pigà conviden «a tota la ciutadania a gaudir de la representació, que torna a l’escenari del Teatre Principal amb moltes novetats». Ramón ha assenyalat que per a l’entitat, «per a la Fundació, el Betlem de la Pigà és un dels millors emblemes nadalencs que té Castelló».
Aquesta tradició castellonenca, nascuda el 1980, mantindrà l’essència «com sempre», i per tant, «sempre diferent», amb l’incorporació de novetats, amb totes les garanties sanitàries exigibles a un espectacle d'aquestes característiques i amb tota una il·lusió renovada de cadascun dels participants. Músics, dansaires, cantants, xiquets i actors, quasi 200 persones tornaran a pujar a l'escenari del Teatre Principal de Castelló.
Les entrades es posen a la venda anticipada a partir de les 18.00 hores del dijous 9 de desembre a la taquilla del Teatre Principal de Castelló i a través d'internet per ivc.gva.es a partir del mateix dia, a les 18.30 hores; a més d’estar disponibles dues hores abans de la funció. El preu de les localitats serà de 9, 12 o 18 euros segons situació i l'aforament del teatre s'ajustarà a les recomanacions sanitàries del moment per tal de gaudir de l'espectacle de forma segura.
La representació, que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, l'Institut Valencià de Cultura, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, aglutina a escena el treball de nombroses entitats culturals de Castelló.
La Sala d’Exposicions de l’Antic Hospital acull una mostra que es pot visitar fins al 21 de març
Exposicions, teatre i música copen el gruix de la programació
L'ofici de canyero s'ha transmès de pares a fills, mantenint viva una tradició que forma part de la identitat cultural de Castelló
L'exposició compta amb un total de 30 retrats de dones de Castelló que han destacat en diverses disciplines artístiques
Un reconeixement al treball, la contribució a les tradicions i la preservació de les festes fundacionals de la ciutat
La temporada la integren quatre muntatges teatrals i dos espectacles musicals. Els abonaments per als quatre muntatges teatrals es podran adquirir els dies 13 i 14 de març en línia o al Mucbe
Més neteja als carrers i menys cridades per baralles
Benlloch ha agraït l'acollida per part dels representants veïnals i ha reiterat que "estem ací perquè una bona manera d'avançar és donar la cara i conéixer de primera mà l'estat de les coses per a marcar prioritats en el pressupost i en l'agenda"
La mascletà d'aquest dissabte ha comptant amb un total de 210 quilos de pólvora
L'alcaldessa de la ciutat ha participat en la desfilada i ha ofrenat a “la mareta”, amb la indumentària tradicional, al costat de les Reines de les Festes i les Dames de la Ciutat, la regidora de Festes i altres edils del govern municipal i representants de la Junta de Festes
L’alcalde de la ciutat ha agraït l’acollida i ha recordat que “en els últims anys hem invertit molt en aquest barri, un districte que, quan arribàrem al govern, estava abandonat”