Castelló tornarà a gaudir aquest Nadal amb ‘El Betlem de la Pigà’

 Serà la nit del 18 de desembre al Teatre Principal

Cultura 07 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
03-12-2021 Ruiz Betlem de la Pigà

Castelló tornarà a gaudir d‘El Betlem de la Pigà’ al Teatre Principal. Serà el dissabte 18 de desembre, a partir de les 21.00 hores, quan l’obra teatral costumista, una de les senyals de sortida a les festes nadalenques a la ciutat, recupere sobre l’escenari la música de Matilde Salvador i els versos de Miquel Peris, que tornaran a recrear el caliu del forn, el misteri del Naixement, envoltat dels personatges més populars del Castelló del segle passat, de les danses i de la ironia dels personatges mitològics de la Plana, després que al 2020 no pogués representar-se per la situació socioasanitària i es transformés en un espectacle transmèdia.
 
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz; juntament amb Marta Beltran, de l’Associació Betlem de la Pigà; Quique Pérez, de la Colla de la Dolçainers i Tabaleters; i José Vicente Ramón, gerent de la Fundación Dávalos Fletcher; han presentat aquest matí el cartell anunciador, que reflecteix amb molta claredat els personatges i símbols més definitoris de l'obra, juntament amb l’autor, el dissenyador Juan Fortanet.
 
La regidora apunta a que «el Betlem de la Pigà és una tradició escènica del Nadal castellonenc important, amb més de 30 anys de trajectòria, que suma el treball i l'esforç de molts col·lectius culturals locals». Des de l’Associació Betlem de la Pigà conviden «a tota la ciutadania a gaudir de la representació, que torna a l’escenari del Teatre Principal amb moltes novetats». Ramón ha assenyalat que per a l’entitat, «per a la Fundació, el Betlem de la Pigà és un dels millors emblemes nadalencs que té Castelló».
 
Aquesta tradició castellonenca, nascuda el 1980, mantindrà l’essència «com sempre», i per tant, «sempre diferent», amb l’incorporació de novetats, amb totes les garanties sanitàries exigibles a un espectacle d'aquestes característiques i amb tota una il·lusió renovada de cadascun dels participants. Músics, dansaires, cantants, xiquets i actors, quasi 200 persones tornaran a pujar a l'escenari del Teatre Principal de Castelló. 
 
Les entrades es posen a la venda anticipada a partir de les 18.00 hores del dijous 9 de desembre a la taquilla del Teatre Principal de Castelló i a través d'internet per ivc.gva.es a partir del mateix dia, a les 18.30 hores; a més d’estar disponibles dues hores abans de la funció. El preu de les localitats serà de 9, 12 o 18 euros segons situació i l'aforament del teatre s'ajustarà a les recomanacions sanitàries del moment per tal de gaudir de l'espectacle de forma segura.
 
La representació, que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, l'Institut Valencià de Cultura, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, aglutina a escena el treball de nombroses entitats culturals de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto